Peruuntuivatko kesätyöt? – Vantaan lukiolaiset voivat suorittaa maksutta Avoimen yliopiston kursseja

Eri tieteenalojen johdantokurssit voivat auttaa myös ylioppilaskokeisiin valmistautumisessa. Kuvituskuva. Arkisto/Ella Kajaste

Vantaan lukiolaiset pääsevät suorittamaan maksutta Helsingin yliopiston avoimen yliopiston kursseja.

Korkeakouluopinnot saa hyväksiluettua lukion oppimäärään, ja opintopisteet jäävät myös yliopiston opintosuoritusrekisteriin odottamaan tutkinto-opiskelijaksi pääsyä. Vantaa maksaa opintojen kustannukset.

Toimintaa on pilotoitu kesästä 2019 alkaen, ja nyt Vantaan lukioiden ja Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston toimintamalli on päätetty vakiinnuttaa.

Pilottivaiheessa lukiolaisille olivat tarjolla valikoidut opintojaksot, mutta kesästä 2020 alkaen lukiolaiset voivat osallistua mille tahansa Avoimen yliopiston opintojaksolle.

Yhteistyömallilla halutaan antaa lukiolaisille tuntumaa korkeakouluopinnoista ja -maailmasta jo lukioaikana ja helpottaa alavalintaa lukion jälkeen.

Eri tieteenalojen johdantokurssit voivat auttaa myös ylioppilaskokeisiin valmistautumisessa.

– Tarjoamme tärkeän mahdollisuuden päästä kurkistamaan korkeakouluopintoihin jo ennen kuin korkeakouluun haetaan. Erityisesti nyt, jos opiskelijoiden työ- tai harrastussuunnitelmat ovat menneet uusiksi koronaviruspandemian vuoksi, kesää voi hyödyntää myös tutustumalla korkeakouluopintoihin, vinkkaa projektisuunnittelija Maria Valkonen kaupungin tiedotteessa.

Yhteistyön taustalla on syksyllä 2019 voimaan tullut uusi lukiolaki sekä syksyn 2021 alusta käyttöön otettava uusi lukion opetussuunnitelma.

Lain mukaan osa lukiokoulutuksen oppimäärän opinnoista on järjestettävä yhteistyössä yhden tai useamman korkeakoulun kanssa.

Vantaa oli ensimmäinen kunta, joka lähti pilotoimaan mallia Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston kanssa.

Opinnot ovat avoimia kaikille Vantaan lukioiden tutkinto-opiskelijoille. Opiskelijat voivat kysyä lisätietoja korkeakouluopintoihin tutustumisesta oman lukionsa opinto-ohjaajilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut