Myyrmäen yleisurheilukenttä saa kasvojenkohotuksen – kauan odotettu kunnostus alkaa syksyllä

Myyrmäen urheilupuiston yleisurheilukenttä saa ensi vuoden kesään mennessä hieman uutta ilmettä. Päivi Tuovinen

Urheilu: Myyrmäen urheilupuistossa sijaitseva yleisurheilukenttä on runsaan 40-vuotisen historiansa aikana kokenut lähinnä pintapuolista ehostusta. Ensi talven aikana kentälle on tarkoitus tehdä radikaalimpi kasvojenkohotus.

Matti Hannula

Myyrmäen urheilupuiston yleisurheilukenttä perusparannetaan. Työt on tarkoitus aloittaa ensi syksynä, ja valmista pitäisi olla ensi keväänä ennen uuden yleisurheilukauden alkua. Urakkatarjousten jättöaika päättyy tämän kuun 26. päivänä.

Urakassa uusitaan joustavat kestopäällysteet alusasfaltteineen, suorituspaikat, keskikentän luonnonnurmi ja kuivatusrakenteet. Lisäksi urakkaan kuuluu muun muassa hulevesiviemäreiden ja kaivojen rakentaminen sekä kaapelisuojarakenteet ja kaapelikaivo.

1970-luvun lopulla rakennetun kentän perusparannuksesta on puhuttu pitkään.

– Minun aikanani kentälle ei ole tehty kuin pieniä kosmeettisia ehostuksia, Vantaan liikuntajohtajana 11 vuotta työskennellyt Veli-Matti Kallislahti muistelee.

– Joskus vuosituhannen vaihteen tienoissa taisi olla jotakin vähän isompaa korjausta. Mutta ei kuitenkaan mitään kentän rakenteisiin vaikuttavaa kuten nyt on tarkoitus.

Juoksuratojen ja suorituspaikkojen pinnoitteeksi punnittiin kahta vaihtoehtoa: mondoa ja polyuretaania.

Hienoa, että kaupunki panostaa myös yleisurheilun olosuhteisiin.

Vantaan Salamoiden puheenjohtaja Jani Merimaa

– Olemme pyytäneet pinnoitteesta näkemykset sekä Suomen Urheiluliitolta että Vantaan Salamoilta, Kallislahti kertoo.

– Näyttää siltä, että nurmikentän päädyissä oleville puolikaaren muotoisille alueille, eli keihäänheitto-, korkeus- ja seiväspaikoille, tulee mondo, juoksuradoille polyuretaani. Pituushyppypaikan suhteen asia on vielä avoin.

Kenttäremonttien yhteydessä pinnoitevalinta on yleisimmin mondo. Myyrmäessä juoksuradoille on kaavailtu polyuretaanipinnoitetta, koska kenttää käytetään pääsääntöisesti harjoituskenttänä. Kisat, jotka edellyttäisivät mondo-pinnoitetta, ovat Myyrmäessä harvassa.

– Mondo on hyvä pinnoite kilpailuihin, mutta ei hieman kovempana materiaalina tässä tapauksessa palvele varsinaista käyttötarkoitusta, Kallislahti tiivistää.

– Urheilijat ovat raportoineet, että mondosta aiheutuu harjoituskäytössä usein penikoita ynnä muita jalkavaivoja. Menemme käytettävyys edellä. Juoksuratojen mondo olisi saattanut aiheuttaa kentälle vajaakäyttöä. Se olisi myös ollut jonkin verran kalliimpi, mutta toisaalta helpompi uusia.

Kentän pääkäyttäjä on yleisurheiluseura Vantaan Salamat.

– Perusparannus on valtavan iloinen uutinen, hihkuu seuran puheenjohtaja Jani Merimaa.

– Hienoa, että kaupunki panostaa myös yleisurheilun olosuhteisiin.

Korona on tietysti tämänkin hankkeen uhkana, sillä kaupunki karsii investointeja kovalla kädellä.

– Toki tämä on iso, runsaan kahden miljoonan euron hanke, Kallislahti toteaa, mutta on luottavainen.

– Tämä on valtionapuhanke, jonka siirtäminen ei olisi kenenkään etu. ”Kone” joka tapauksessa rullaa nyt koronan ehdoilla ja vaatimuksilla. Liikkuvia tekijöitä on paljon. Ensi talven sääolosuhteet ovat tietysti etenkin pinnoitteiden asennusaikataulun suhteen yksi oleellinen tekijä, hän muistuttaa.

Vantaan Salamoiden järjestämää Kultainen keihäs -kilpailua ei koronarajoitusten vuoksi pystytä järjestämään tämän kuun lopulla. Uusi päivämäärä on 27. kesäkuuta.

Jos kaikki menee putkeen, käydään ensi vuoden Kultainen keihäs uusitulla Myyrmäen urheilupuiston yleisurheilukentällä perinteisessä aikataulussaan toukokuussa.

– Kovasti toivomme, että töiden aikataulu pitäisi, ettei ensi vuoden kesäkaudesta menisi mitään hukkaan, sanoo Salamoiden puheenjohtaja Merimaa.

Kalevan kisoja tuskin nähdään Vantaalla vielä pitkään aikaan. Sama koskenee kotimaisia GP-kisoja.

– Katsomo-olosuhteet ja oheispalvelut eivät ole vaadittavalla tasolla, liikuntajohtaja Kallislahti toteaa.

– Mutta kun Kalevan kisoissa vilisee nykyään vantaalaisia urheilijoita, on ajatus Kalevan kisoista Vantaalla henkisesti täysin ymmärrettävissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 2. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 3. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 4. Se astetta rennompi voikkaharrastus – Tanssillisessa voimistelussa annetaan kropan puhua eikä stressata hyppytaidoista tai notkeudesta
 5. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 6. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 7. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 8. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 9. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 10. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 11. Raidejokeri sulki katuja töiden nopeuttamiseksi – nyt niitä avataan taas liikenteelle, Ravitielle pääsee jo ensi viikolla
 12. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 13. Fortum aloitti YVA-menettelyn Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoluvasta - päätökset jatkosta parin vuoden kuluessa
 14. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 15. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 3. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 4. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 5. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 6. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 9. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 10. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 11. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 12. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 13. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 14. Lammaslammen järvinäkymät uhkaavat peittyä – Pähkinärinteen asukkaat huolestuivat keitaansa tulevaisuudesta
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.