Vantaa otti vakavasti asumis- ja hoivapalveluista tulleen kritiikin ja lupaa parempaa yhteydenpitoa omaisiin

Vantaa lupaa järjestää hoivan ja erityisasumisen piirissä olevien omaisille hoitoneuvottelun, jos asukkaalla on todettu koronavirus. Pirjo Nenola

Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollossa on reagoitu vanhus- ja vammaispalveluiden hoitoyksiköihin liittyvään kritiikkiin, jota palveluihin on kohdistettu sekä suorana asiakaspalautteena että median ja sosiaalisen median kautta.

– Palveluista saatu palaute otetaan vakavasti, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Erityisesti koronatilanteissa tapahtuvaa yhteydenpitoa omaisiin parannetaan.

– Jos asukkaan koronatestin tulos on positiivinen, järjestämme omaisten kanssa hoitoneuvottelun verkon välityksellä tai puhelimitse. Myös yhteiset tiedotustilaisuudet omaisille ovat mahdollisia, vanhus- ja vammaispalveluiden johtaja Minna Lahnalampi-Lahtinen lupaa.

Palautteisiin pyritään vastaamaan mahdollisimman nopeasti riippumatta siitä, mitä kautta se on annettu. Lahnalampi-Lahtinen kehottaa ottamaan ensisijaisesti yhteyttä palautetta koskevan yksikön omahoitajaan tai esimieheen, tai vanhus- ja vammaispalveluiden laadunvalvontaan.

– Vanhus- ja vammaispalveluiden hoivayksiköissä sekä palveluasumisen ja erityisasumisen yksiköissä työskentelevät hoitajat tekevät kaikkensa, jotta asukkaat saavat laadukasta hoitoa riippumatta siitä, onko heillä todettu koronatartuntaa, tiedotteessa korostetaan.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on vanhus- ja vammaispalvelujen hoivayksiköistä ja palveluasumisesta? Ota yhteyttä toimitukseen ja kerro kokemuksistasi: vantaan.sanomat@media.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut