Touhula-ketju käy läpi päiväkotiensa toimintaedellytyksiä –  Yrityksellä on Vantaalla kahdeksan päiväkotia ja yli 600 lasta

Yksityisen päivähoidon palveluseteleihin on tulossa korotuksia elokuun alusta. Armi Suojanen/Arkisto
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Touhula-päiväkotien ketju kertoi viime viikolla ajautuneensa yrityssaneeraukseen. Toiminta Vantaan Touhula-päiväkodeisssa jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Ketjulla on Vantaalla kahdeksan päiväkotia, joissa on hieman yli 600 lasta.

Kaikkiaan ketjulla on 65 päiväkotia eripuolilla maata ja niissä on hoidossa noin 11 000 lasta.

Ketjun toiminta oli tappiollista jo viime vuonna. Koronakriisi ja siitä johtuneet rajoitustoimet ovat lisänneet yrityksen ongelmia.

Ketjun toimitusjohtaja Minna Elomaa on kertonut talousongelmien johtuvan siitä, että osassa päiväkodeista on liian vähän lapsia (Yle 14.5.).

Lisäksi yrityksen tulopuoleen vaikuttavat kuntien maksamien palvelusetelien arvo. Palvelusetelien arvo ei Elomaan mukaan ole noussut samassa tahdissa kulujen kanssa.

Touhulat omistaa EQT-pääomasijoitusyhtiö.

Touhulan päiväkoti toimii seurakunnan tiloissa Korsossa. Armi Suojanen

Ketjun viestintäjohtaja Ossi Ahto kertoo, että Touhulan Vantaan päiväkodeista monet ovat lähes täynnä.

Sen tarkemmin yritys ei kommentoi yksittäisten päiväkotien tai tietyn alueen päiväkotien tilannetta.

Yritys on kertonut tarkastelevansa päiväkotiensa toimintaedellytyksiä toukokuun aikana.

Mikäli toiminta loppuisi Touhulan päiväkodeissa, on kunta velvollinen järjestämään varhaiskasvatuksen ilman hoitopaikkaa jääville lapsille.

Vantaalla yksityiseen päivähoitoon myönnettävän palvelusetelin enimmäisarvo on tällä hetkellä 817 euroa (yli 3-vuotiaat) ja 1 193 euroa (alle 3-vuotiaat).

Opetuslautakunta on päättänyt palvelusetelin indeksikorotuksesta elokuun alusta alkaen, jolloin setelin arvo nousee 846 euroon (yli 3-vuotiaat) ja 1 235 euroon (alle 3-vuotiaat).

Touhula-ketjun Osmo Ahto kertoo palvelusetelien arvojen vaihtelevan eri kunnissa noin 700–900 euron haarukassa (yli 3-vuotiaat).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut