Pian päästään taas löylyyn talosaunoissa, Kuusijärvellä ja uimahalleissa – "On mahdollista, että saunojien määrää on rajoitettava"

Vapaa-aika: Tarkemmat ohjeistukset Kuusijärvellä ja uimahalleissa saunoville on vielä laatimatta.

Kuusijärven saunat avautuvat kesäkuun alussa. Ohjeistuksia saunojille laaditaan parhaillaan. On mahdollista, että kävijöiden määrää joudutaan rajoittamaan, sanoo toimitilapäällikkö Pasi Salo Vantaan kaupungilta. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Myyrmäen ja Tikkurilan uimahallit avataan maanantaina 1. kesäkuuta. Martinlaakson ja Hakunilan hallit pysyvät suljettuina korjaustöiden vuoksi.

Myyrmäen ja Tikkurilan uimahallit avautuvat 1. kesäkuussa myös seurakäytölle, vahvistaa Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Kallislahti huomauttaa, että seurojen harjoitukset voivat jatkua, mutta seuratoimijoilla on suurempi vastuu käytön turvallisuudesta kuin aiemmin.

– Valmentajat ja muut toimihenkilöt vastuutetaan huolehtimaan käyttöön liittyvien rajoitusten noudattamisesta, samoin kuin ulkoliikuntapaikoilla tapahtuu, Kallislahti toteaa.

Moni uimari ja saunoja on odottanut tietoa Kuusijärven saunojen avautumisesta.

– Kuusijärven saunat avataan 1. kesäkuuta, mikäli valtioneuvoston linjaukset eivät enää oleellisesti muutu, kertoo Vantaan Tilakeskuksen toimitilapäällikkö Pasi Salo.

Saunoihin tulijoiden määrä on vielä arvoitus.

Tarkempia ohjeistuksia saunojille mietitään parhaillaan.

– Missään tapauksessa saunomaan ei pidä mennä sairaana eikä ainakaan viikkoon sairauden jälkeen.

Salo toistaa jo tutut suositukset käsien pesusta ja huolellisesta peseytymisestä.

– Kuusijärvellä on saunojia varten peflettejä, mutta saunojien olisi hyvä varautua myös omilla laudeliinoilla.

Salo tietää, että turvavälien pitäminen Kuusijärven suihkuissa ja saunoissa voi olla vaikeaa. Hän kuitenkin toivoo asiaan kiinnitettävän huomiota.

– Saunoihin tulijoiden määrä on vielä arvoitus. On mahdollista, että kävijöiden määrää on rajoitettava.

Uimahallien käyttöä koskevia suosituksia tai sitovia rajoituksia ei ole vielä laadittu. Kallislahden mukaan sellaiset laaditaan, kunhan viranomaiselta tulee ohjeistusta.

Vielä ei ole myöskään tietoa siitä, miten uimahallien siivousta tai hallitilojen desinfiointia mahdollisesti tehostetaan.

– Henkilöstön riittävyys on keskeinen tekijä. Emme ole vielä saaneet Vantilta tarkempaa tietoa heidän lomautustensa vaikutuksista hallien siivoukseen, Kallislahti toteaa.

Myös vuokrataloyhtiöt Kojamo ja VAV avaavat taloyhtiöidensä saunat 1. kesäkuuta. VAV:n ja Kojamon talosaunojen käytölle ei ole tulossa erityisiä rajoituksia.

– Luotamme, että asukkaat huolehtivat hygieniasta, käsien pesusta ja muutoinkin toimivat suositusten mukaan. Toivomme myös, etteivät asukkaat mene sairaana saunatiloihin, sanoo VAV:n isännöintipäällikkö Jukka Tervo.

Samat toiveet esittää Kojamon aluejohtaja Ville Kilpi.

Kojamo ohjeistaa, että saunatiloja käytettäisiin pienellä porukalla tai yksin.

Niin VAV:lta kuin Kojamosta kerrotaan, että saunoja ja muita yleisiä tiloja siivotaan edelleen tehostetusti.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut