Pian päästään taas löylyyn talosaunoissa, Kuusijärvellä ja uimahalleissa – "On mahdollista, että saunojien määrää on rajoitettava"

Vapaa-aika: Tarkemmat ohjeistukset Kuusijärvellä ja uimahalleissa saunoville on vielä laatimatta.

Kuusijärven saunat avautuvat kesäkuun alussa. Ohjeistuksia saunojille laaditaan parhaillaan. On mahdollista, että kävijöiden määrää joudutaan rajoittamaan, sanoo toimitilapäällikkö Pasi Salo Vantaan kaupungilta. Tiina Örn

Tiina Örn

Myyrmäen ja Tikkurilan uimahallit avataan maanantaina 1. kesäkuuta. Martinlaakson ja Hakunilan hallit pysyvät suljettuina korjaustöiden vuoksi.

Myyrmäen ja Tikkurilan uimahallit avautuvat 1. kesäkuussa myös seurakäytölle, vahvistaa Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Kallislahti huomauttaa, että seurojen harjoitukset voivat jatkua, mutta seuratoimijoilla on suurempi vastuu käytön turvallisuudesta kuin aiemmin.

– Valmentajat ja muut toimihenkilöt vastuutetaan huolehtimaan käyttöön liittyvien rajoitusten noudattamisesta, samoin kuin ulkoliikuntapaikoilla tapahtuu, Kallislahti toteaa.

Moni uimari ja saunoja on odottanut tietoa Kuusijärven saunojen avautumisesta.

– Kuusijärven saunat avataan 1. kesäkuuta, mikäli valtioneuvoston linjaukset eivät enää oleellisesti muutu, kertoo Vantaan Tilakeskuksen toimitilapäällikkö Pasi Salo.

Saunoihin tulijoiden määrä on vielä arvoitus.

Tarkempia ohjeistuksia saunojille mietitään parhaillaan.

– Missään tapauksessa saunomaan ei pidä mennä sairaana eikä ainakaan viikkoon sairauden jälkeen.

Salo toistaa jo tutut suositukset käsien pesusta ja huolellisesta peseytymisestä.

– Kuusijärvellä on saunojia varten peflettejä, mutta saunojien olisi hyvä varautua myös omilla laudeliinoilla.

Salo tietää, että turvavälien pitäminen Kuusijärven suihkuissa ja saunoissa voi olla vaikeaa. Hän kuitenkin toivoo asiaan kiinnitettävän huomiota.

– Saunoihin tulijoiden määrä on vielä arvoitus. On mahdollista, että kävijöiden määrää on rajoitettava.

Uimahallien käyttöä koskevia suosituksia tai sitovia rajoituksia ei ole vielä laadittu. Kallislahden mukaan sellaiset laaditaan, kunhan viranomaiselta tulee ohjeistusta.

Vielä ei ole myöskään tietoa siitä, miten uimahallien siivousta tai hallitilojen desinfiointia mahdollisesti tehostetaan.

– Henkilöstön riittävyys on keskeinen tekijä. Emme ole vielä saaneet Vantilta tarkempaa tietoa heidän lomautustensa vaikutuksista hallien siivoukseen, Kallislahti toteaa.

Myös vuokrataloyhtiöt Kojamo ja VAV avaavat taloyhtiöidensä saunat 1. kesäkuuta. VAV:n ja Kojamon talosaunojen käytölle ei ole tulossa erityisiä rajoituksia.

– Luotamme, että asukkaat huolehtivat hygieniasta, käsien pesusta ja muutoinkin toimivat suositusten mukaan. Toivomme myös, etteivät asukkaat mene sairaana saunatiloihin, sanoo VAV:n isännöintipäällikkö Jukka Tervo.

Samat toiveet esittää Kojamon aluejohtaja Ville Kilpi.

Kojamo ohjeistaa, että saunatiloja käytettäisiin pienellä porukalla tai yksin.

Niin VAV:lta kuin Kojamosta kerrotaan, että saunoja ja muita yleisiä tiloja siivotaan edelleen tehostetusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 2. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 3. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 4. Se astetta rennompi voikkaharrastus – Tanssillisessa voimistelussa annetaan kropan puhua eikä stressata hyppytaidoista tai notkeudesta
 5. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 6. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 7. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 8. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 9. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 10. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 11. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 12. Raidejokeri sulki katuja töiden nopeuttamiseksi – nyt niitä avataan taas liikenteelle, Ravitielle pääsee jo ensi viikolla
 13. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 14. Fortum aloitti YVA-menettelyn Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoluvasta - päätökset jatkosta parin vuoden kuluessa
 15. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 3. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 4. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 5. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 6. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 9. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 10. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 11. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 12. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 13. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 14. Lammaslammen järvinäkymät uhkaavat peittyä – Pähkinärinteen asukkaat huolestuivat keitaansa tulevaisuudesta
 15. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.