Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin poliisin laaja ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinta laajentunut lisää – STT: kyseessä Veijo Baltzarin tapaus

Viime vuoden puolella alkanut laaja ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinta on laajentunut entisestään, tiedottaa Helsingin poliisilaitos. Poliisin tiedotteesta ei ilmene, mitä tapausta tutkinta koskee, mutta STT:n mukaan kyseessä on kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzarin tapaus.

Tutkinnassa on ilmennyt uusi samaan kokonaisuuteen liittyvä rikosepäily, jota poliisi tutkii rikosnimikkeellä ihmiskauppa. Lisäksi on selvinnyt uusi epäilty. Poliisi epäilee siis tällä hetkellä neljää ihmistä, joista yksi on edelleen vangittuna.

‒ Jo ennestään vangittuna oleva epäilty vangittiin myös tähän uuteen rikosasiaan liittyen. Hänet on vangittu toistaiseksi. Syyttäjä haki syytteen nostamisen määräpäivän siirtämistä myöhemmäksi. Uusi syytteen nostamisen määräpäivä on 18.11.2020, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi tiedotti tutkinnasta ensimmäisen kerran joulukuussa 2019. Tuolloin poliisi kertoi tutkivansa törkeää ihmiskauppaa, pahoinpitelyä ja seksuaalista hyväksikäyttöä. Tammikuussa 2020 listaan lisättiin muun muassa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Koska tutkinta on vielä kesken, poliisi ei voi tässä vaiheessa tiedottaa asiasta enempää.

Veijo Baltzarin toiminnasta nousi kohu, kun Helsingin Sanomat marraskuussa julkaisi laajan artikkelin, jossa usea uhri kertoi Baltzarin ahdistelleen ja manipuloineen heitä heidän ollessaan vielä alaikäisiä.

Päivitetty 25.5.2020 kello 10.03: Lisätty tiedot, että kyse Veijo Baltzarista.