Jatkotartuntoja ei ole todettu Vantaan kouluissa tai päiväkodeissa – 120 henkilöä on kotikaranteeneissa

Toistaiseksi vantaalaisilla koululaisilla ja päiväkotilapsilla todetut koronatartunnat ovat olleet yksittäistapauksia. Jatkotartuntoja kouluissa tai päiväkodeissa ei ole syntynyt. Arkisto / Päivi Tuovinen
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Vantaan kouluissa ja päiväkodissa ei ole todettu koronaviruksen jatkotartuntoja, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Kirsi Valtonen maanantaina puolilta päivin.

Vantaan Sanomat uutisoi viime viikolla, että 20 Vierumäen koulun oppilasta tai henkilökunnan jäsentä oli asetettu karanteeniin viime keskiviikkona koulussa tapahtuneen korona-altistumisen vuoksi.

Ruusuvuoren koulussa 70 oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa asetettiin kotikaranteeniin altistumisen vuoksi samana päivänä.

Korsolaisessa päiväkodissa taas 30 lasta tai työntekijää asetettiin viime tiistaina karanteeniin, kun yhdellä lapsella oli todettu tartunta.

Taudin itämisajaksi on arvioitu 1–14 päivää, minkä mukaan karanteenin kestoksi on määritelty kaksi viikkoa.

Taudin keskimääräinen itämisaika on ollut kuitenkin noin 4–5 päivää.

Kirsi Valtonen huomauttaa, että koska tautitapauksia esiintyy väestössä, ei ole yllättävää, että tautia esiintyy myös tuhansien päiväkotia tai koulua käyvien lapsien saa keskuudessa. Tämän hetken tiedon valossa koulut tai päiväkodit eivät näyttäisi kuitenkaan olevan paikkoja, joissa virus leviäisi poikkeuksellisen paljon.

Hakunilan Lehtikuusentien koulun vanhemmille lähetettiin viime viikolla Wilma-viestiä koulun oppilaan mahdollisesta tartunnasta.

– Nyt on selvinnyt, ettei altistumisia ole syntynyt koulussa, eikä karanteeneja tarvittu, kertoo Valtonen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut