Kiekko-Vantaan viime kausi päättyi pettymykseen – joukkue valmistautuu uuteen kauteen, mutta syksy on vielä kysymysmerkki

Urheilu: Mestis-seura Kiekko-Vantaa selvisi koronakeväästä näillä näkymin lievähköin taloudellisin vaurioin. Mutta mitä syksy tuo tullessaan?

Näistä Kiekko-Vantaan viime kauden pelaajista ei ainakaan Eemeli Räsästä (77) ja Samuel Sikstusta (6) nähdä ensi kaudella lohipaidassa. Räsäsen uusi osoite on HPK, Sikstus siirtyy Hokkiin. Joonas Niemelän (14) ja maalivahti Aleksanteri Heiskasen tilanne on vielä avoin. Toni Takala

Matti Hannula

Kiekko-Vantaan viime kausi ei mennyt tuloksellisesti putkeen. Joukkue sijoittui jääkiekon Mestiksen runkosarjassa vasta yhdeksänneksi. Pudotuspelit, joihin lohipaidat eivät siis selviytyneet, jäivät tosin koronavirusepidemian vuoksi pelaamatta.

Paljon jäi vantaalaisille hampaankoloon, muttei koronan vaan pelillisen tuloksen vuoksi.

– Oli huono 25-vuotisjuhlakausi, Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu toteaa.

– Monenlaista harmia oli kauden aikana, hän jatkaa muun muassa kahteen päävalmentajavaihdokseen viitaten.

Koronapandemiasta Kiekko-Vantaa ei ole ainakaan vielä ottanut taloudellisesti kovaa kolhua.

– Kaikki menneen kauden pelaajasopimukset päättyivät 30. huhtikuuta. Lomautuksiin emme ole joutuneet turvautumaan, Sointu kertoo.

– Tässä vaiheessa ei juurikaan ole menoja, jos ei tulojakaan. Kassa on sen verran kunnossa, että syksyyn asti selvitään. Mutta kauanko tämä poikkeustila kestää, mitkä tulevat olemaan lopulliset vauriot, ja mikä on ihmisten kulutuskäyttäytyminen, kun ollaan uudessa normaalissa? Sointu aprikoi.

– Osalla yhteistyökumppaneista oli jo sopimukset ensi kaudellekin. Yksivuotisten sopimuskumppanien kohdalla neuvottelut ovat käynnissä, ja suhtautuminen tuntuu olevan positiivisella puolella. Kiekko-Vantaalla on ensi kaudelle 18 pelaajasopimusta, joista kuusi on yhteistyöseura Jokerien kahden suunnan sopimuspelaajia.

– Alkukeväästä on yleensä mahdollisuus tehdä nuorempien pelaajien kanssa sopimuksia. Olemme saaneet hyvin kasattua sitä osastoa. Vähän kokeneemmat pelimiehet odottelevat ja elättelevät toiveita liigajoukkueiden harjoitusrinkiin pääsemisestä, Sointu selvittää.

– Koronaepidemian vuoksi liigaseurat eivät nyt juurikaan tee sopimuksia. Elo–syyskuussa on varmasti vapaana hyviä Mestis-pelaajia.

Jo nyt vantaalaisverkkoon on uinut kolme mielenkiintoista uutta nimeä: Jarkko Pynnönen, Juho Jokiharju ja Aku Kinnari.

Puolustaja Pynnönen, 22, on pelannut kasvattajaseurassaan Lahden Pelicansissa Liigaa kahdella edelliskaudella 44 peliä kummallakin.

Jokiharju, 24, pelasi viime kaudella Mestistä KOOVEEssä. Sitä ennen hän kiekkoili neljän kauden ajan Clarksonin yliopistojoukkueessa NCAA-liigassa. Jokiharjun neljä vuotta nuorempi veli Henri Jokiharju voitti viime vuonna sekä alle 20-vuotiaiden että miesten MM-kultaa ja on pelannut jo toistasataa peliä NHL:ääkin. Henri on puolustaja mutta Juho isänsä Juha Jokiharjun, 1990-luvun vauhtikoneen ja kolminkertaisen SM-mitalistin tavoin hyökkääjä.

Kinnari, 21, on keskushyökkääjä, joka on kaksi edellistä kautta pelannut kovilla tehoilla Tapparassa A-nuorten SM-liigaa. Viime kaudella hän oli kahdessa pelissä lainalla Mestiksessä Kokkolan Hermeksessä.

Kiekko-Vantaan päävalmentajana on nyt Mika Niskanen apuvalmentajanaan viime kauden lopussa hyvin tuloksin päävastuussa ollut Jani Manninen.

– Yhteisharjoitukset alkavat ensi maanantaina, ja ensimmäinen jakso kestää kaksi viikkoa. Sen jälkeen on taas omatoimijakso, Sointu kertoo.

– Tikkurilan harjoitushallissa olisi jäätä, mutta kiekkojuniorien ja taitoluistelijoiden kesäleirit pyörivät siellä nuo kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Meillä ei siis ole jäätä.

Ensi kausi

14 joukkueen sarja?

Mestiksen pudotuspelit ja karsinnat jäivät keväällä pelaamatta.

Suomi-sarjassa ehdittiin seuloa neljä parasta.Näille välieriin selvinneille tarjottiin mahdollisuutta anoa Mestis-lisenssiä. Kiekko-Espoo ja Forssan Palloseura anoivat ja myös saivat.

Mestiksessä pelaa ensi kaudella 14 joukkuetta, mikäli ne kaikki selviytyvät koronan aiheuttamista taloudellisista haasteista.

Taloudellisten paineiden helpottamiseksi on päätetty, ettei Mestiksessä ensi keväänä pelata putoamiskarsintoja, eli sarjasta ei voi pudota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.