Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"

Kuusijärvi on yksi niistä paikoista, jonne poliisi arvioi nuorten kokoontuvan koulujen päättäjäisviikonloppuna. Tiina Örn

Tiina Örn

Koulut päättyvät tulevana lauantaina. Koronaepidemiaan liittyvät rajoitukset ja suositukset estävät perinteisten päättäjäisten järjestämisen kouluilla. Poliisi on kuitenkin varautunut siihen, että lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.

Vantaalla suositut juhlintapaikat ovat poliisin arvioin mukaan Kuusijärven ulkoilualue, Jokiuoman puisto ja Heurekanranta.

– Toki muuallakin voi olla pienempiä kokoontumisia, mutta nuo ovat pääasialliset juhlintapaikat, toteaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Simo Kauppinen.

Hänen mukaansa poliisi suorittaa päättäjäisviikonloppuna näkyvää valvontaa yhteistyössä nuorisotyön ja vapaaehtoisten kanssa.

Poliisi ohjeistaa huoltajia keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa avoimesti juhlintaan liittyvistä riskeistä.

– Pelisäännöt on hyvä käydä läpi jo pelkästään koronatilanteen vuoksi. Samalla kannattaa keskustella päihteiden käyttöön liittyvistä riskeistä ja ikärajoista, Kauppinen lisää.

Poliisi toivoo, että ulos juhlimaan lähtevien lasten ja alaikäisten nuorten vanhemmat ovat tavoitettavissa puhelimitse päättäjäisviikonloppuna perjantaina ja lauantaina.

– Toivomme, että vanhemmat vastaavat myös yöaikaan tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, jos tietävät oman nuorensa olevan juhlimassa. Puhelu voi tulla esimerkiksi poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Viime keväänä yhteistyö vanhempien kanssa toimi Kauppisen mukaan kiitettävästi.

– Toivomme hyvän yhteistyön jatkuvan myös tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.