Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta

Poliisi: Miehen epäilleen vuokranneen tekaistuilla henkilötiedoilla asuntoja ja tarjonneen niitä eteen päin Facebookissa.

Tältä epäilty asuntohuijari näyttää. Poliisi

Minna Harmaala

Espanjalaisena asunnonomistajana esiintyvä mies on huijannut Helsingissä rahaa vuokra-asuntohuijauksella, epäilee poliisi. Poliisilla on rikosilmoitus neljästä tapauksesta, joita tutkitaan petoksina.

Poliisin tiedotteen mukaan huijauksesta epäilty mies on vuokrannut tekaistuilla henkilötiedoilla asuntoja esimerkiksi huoneistohotelleista ja vuokrannut niitä eteenpäin ulkomaalaisille, jotka ovat etsineet Facebookin ryhmissä vuokra-asuntoa Helsingistä. Mies on lähestynyt asunnonetsijöitä Facebookissa yksityisviestillä.

Kohdeasunnot mies on joko jättänyt maksamatta tai maksanut ne katteettomalla ulkomaalaisella luottokortilla. Hän on pyytänyt vuokrasopimuksen teon yhteydessä käteismaksuna vuokraa 1 000–2 000 euroa riippuen kohteesta ja vuokra-ajasta. Kun mies on saanut rahat, hän on poistanut käyttämänsä Facebook-tilin.

Epäilty on esiintynyt Facebookissa useilla eri valenimillä ja väittänyt olevansa espanjalainen asunnonomistaja. Asunnon vuokranneille on paljastunut vasta myöhemmin, ettei miehellä ole ollut oikeutta vuokrata asuntoa ja ettei eikä huoneiston alkuperäisestä vuokrasopimuksesta ole maksettu vuokraa.

Poliisin esitutkinnassa hankkimien tietojen mukaan miehellä on mukana naispuolinen rikoskumppani.

‒ Poliisin tietoon tulleet tapaukset ovat tapahtuneet huhti-toukokuun aikana. Esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan henkilö on kysellyt vastaavia asuntoja vuokralle myös ainakin Turussa ja Tampereella, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi on julkaissut rikoksesta epäillyn kuvan, koska häntä ei ole tunnistettu tai tavoitettu muilla keinoin ja hänen epäillään edelleen jatkavan rikollista toimintaa. Esitutkintalain mukaan henkilön kuvan saa antaa julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 2. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 3. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 4. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 5. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.