Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko jonkun näistä autonnostimista? Paljastuivat Tukesin testissä hengenvaaralliseksi

Kuluttajille on myyty useita hengenvaarallisia autonnostimia, selvisi Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) testissä.

Tukes testautti tänä keväänä neljä autonostinta, joita markkinointiin soveltuviksi harrastajien tai kuluttajien käyttöön. Mikään niistä ei täyttänyt turvallisuusvaatimuksia, vaan voivat aiheuttaa jopa käyttäjän kuoleman.

Tukes pyytääkin tiedotteessaan, että näitä nostimia ostaneet lopettavat käytön ja palauttavat tuotteet ostopaikkaan. Maahantuojilta Tukes toivoo erityistä tarkkuutta tuotteiden asiakirjojen läpikäynnissä.

Tukes tiedottaa selvittäneensä kuluttajille markkinoitavien autonostimien turvallisuutta, koska Suomessakin on tapahtunut viime vuosina muutamia onnettomuuksia, joissa autonnostimen käyttäjä on kuollut. Myös 2014 tehdyssä yhteiseurooppalaisessa projektissa autonostimissa havaittiin vakavia puutteita.

Nostimet testasi Kiwa Inspecta Oy Tukesin toimeksiannosta. Testeissä testattiin autonnostimen rakenteellista kestävyyttä ja käyttöturvallisuutta.

Testien perusteella vaarallisiksi todetut autonostimet olivat (katso kuvat jutun alusta):

Launch Tech TLT235SB

Jema JA2800S

Trainsway SF-B4000

Biltema 15-8406