Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"

Vantaan kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä tekee ensi viikolla päätöksen siitä, julkaiseeko kaupunki alueellisia tietoja koronavirukseen sairastuneista.

Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoo suosittelevansa tietojen julkaisemista. Hän kuitenkin painottaa, että esimerkiksi tietoturvaan liittyvät kysymykset täytyy tarkasti huomioida.

Vantaan Sanomat kertoi viime viikolla, että kaupunki aikoo selvittää taudin leviämistä:

Vantaalla aiotaan selvittää miten koronavirus leviää kaupungin eri alueilla – "Ei riitä, että kerromme jälkikäteen kuinka moni on sairastunut"

Häiriöjohtoryhmän johdossa oleva Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kokee alueellisten tietojen julkaisemisen olevan hyvin monitahoinen asia. Helsingin kaupunki julkaisi alueelliset luvut, mutta Viljanen huomauttaa, että naapurikaupungissa luvut ovat suuremmat kuin Vantaalla.

– Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut. Tällä hetkellä Vantaalla sairaana on noin sata henkilöä. Tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvät kysymykset täytyy ottaa huomioon, Viljanen sanoo.

Viljasen mukaan on tärkeää harkita tietojen julkaisemista myös, jos julkaiseminen leimaa tiettyjä alueita tai aiheuttaa pelkoa.