Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"

Talot: Urheilupuiston lähellä käynnissä oleva rakennushanke vaikuttaa ikuisuusprojektilta.

Viertolanpuiston talojen yllä on vaikenemisen varjo. Alue on edelleen työmaana, vaikka talojen piti valmistua alun perin jo kaksi vuotta sitten. Verkkoaidassa on kyltti, jossa uhataan sakoilla työmaa-alueella asiattomasti liikkuvaa. Tiina Örn

Tiina Örn

Viertolaan alettiin jo vuosia sitten suunnitella 17 omakotitalon kokonaisuutta. Viertolanpuiston kohteen alkuperäisen rakennuttajan mainosmateriaalin mukaan talojen oli tarkoitus valmistua kesällä 2018. Talojen rakentaminen on kuitenkin edelleen kesken ja alue on työmaana.

Vantaan Sanomat pyysi vastausta niin kohteen rakentamisesta alun perin vastanneelta Rakennus Rajalalta kuin Rajalan jälkeen kohdetta rakennuttaneelta SRS-Investiltä. Kohtuulliseksi asetettuun määräaikaan mennessä kumpikaan yhtiö ei vastannut sähköpostiviesteihin tai puheluihin.

Kohteen asuntoja myyneen Huoneistomyynti LKV:n numerosta vastataan, mutta vastaus on, että yhtiön edustajat eivät anna lehdistölle mitään kommentteja.

Vaikenemisen valitsevat myös talojen pihoilla liikkuvat, kun heitä lähestyy alueen laitamilla. Kukaan ei halua kommentoida.

– Kinkkinen tilanne kaiken kaikkiaan, suostuu mies huikkaamaan poistuessaan aidatulta alueelta.

Vantaan rakennusvalvonta vastaa.

Keskeneräisen talon ostaneet ihmiset on jätetty yksin.

– Rakennuttaja on myynyt talot tontteineen yksittäisille ostajille ja ostajista on tullut näin ollen rakennuttajia, rakennusvalvontajohtaja Pekka Virkamäki kertoo.

Virkamäki vahvistaa, että kaikki kohteen talot ovat vielä keskeneräisiä. Muuttolupaa ei siis ole.

– Suurimmalta osalta taloista puuttuu tällä hetkellä vesi- ja viemäritöistä vastaava työnjohtaja, sellaista ei ole nimetty, joten vesi- ja viemäritöitä ei voida tehdä.

Virkamäki kuvaa Viertolan hankkeen etenemistä rakennusvalvonnan näkökulmasta. Kaupunki myönsi alkuperäiselle rakennuttajalle rakennusluvan 17 omakotitalolle vuonna 2017. Sen jälkeen lupaan on haettu muutoksia. Yksi myönnetty muutos mahdollisti puutalojen rakentamisen aiemmin suunniteltujen kivitalojen sijaan.

Muutos selittänee osittain sitä, että myös talojen hinta on matkan varrella laskenut.

Talojen siirtyminen yksittäisten rakennuttajien vastuulle tarkoittaa, ettei hanketta enää käsitellä rakennusvalvonnassa kokonaisuutena, vaan yksittäisinä omakotihankkeina. Jokaisella hankkeella on muutoksen jälkeen oma suunnittelijansa ja oma työmaavalvojansa.

– Viranomaisen kannalta vaikeuskerroin kasvoi. Alue on suunniteltu tiiviiksi, koska siitä oli tarkoitus tulla yksi yhtenäinen kokonaisuus. Nyt rakennuttajia sitovat vain kaavavelvoitteet.

Virkamäki pohtii kohteen tämänhetkistä tilannetta.

– Kyllä vahvasti vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet ihmiset on jätetty yksin. He eivät tiedä, miten tulisi edetä.

Juttua muokattu 1.6. kello 8.50. Rakennusluvat myönnettiin toukokuussa ja kesäkuussa vuonna 2017, ei vuonna 2018 kuten jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin.

Tieto rakennuttajasta on työmaalla olevassa kyltissä jo vanhentunut. Tiina Örn

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut