Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"

Talot: Urheilupuiston lähellä käynnissä oleva rakennushanke vaikuttaa ikuisuusprojektilta.

Viertolanpuiston talojen yllä on vaikenemisen varjo. Alue on edelleen työmaana, vaikka talojen piti valmistua alun perin jo kaksi vuotta sitten. Verkkoaidassa on kyltti, jossa uhataan sakoilla työmaa-alueella asiattomasti liikkuvaa. Tiina Örn

Tiina Örn

Viertolaan alettiin jo vuosia sitten suunnitella 17 omakotitalon kokonaisuutta. Viertolanpuiston kohteen alkuperäisen rakennuttajan mainosmateriaalin mukaan talojen oli tarkoitus valmistua kesällä 2018. Talojen rakentaminen on kuitenkin edelleen kesken ja alue on työmaana.

Vantaan Sanomat pyysi vastausta niin kohteen rakentamisesta alun perin vastanneelta Rakennus Rajalalta kuin Rajalan jälkeen kohdetta rakennuttaneelta SRS-Investiltä. Kohtuulliseksi asetettuun määräaikaan mennessä kumpikaan yhtiö ei vastannut sähköpostiviesteihin tai puheluihin.

Kohteen asuntoja myyneen Huoneistomyynti LKV:n numerosta vastataan, mutta vastaus on, että yhtiön edustajat eivät anna lehdistölle mitään kommentteja.

Vaikenemisen valitsevat myös talojen pihoilla liikkuvat, kun heitä lähestyy alueen laitamilla. Kukaan ei halua kommentoida.

– Kinkkinen tilanne kaiken kaikkiaan, suostuu mies huikkaamaan poistuessaan aidatulta alueelta.

Vantaan rakennusvalvonta vastaa.

Keskeneräisen talon ostaneet ihmiset on jätetty yksin.

– Rakennuttaja on myynyt talot tontteineen yksittäisille ostajille ja ostajista on tullut näin ollen rakennuttajia, rakennusvalvontajohtaja Pekka Virkamäki kertoo.

Virkamäki vahvistaa, että kaikki kohteen talot ovat vielä keskeneräisiä. Muuttolupaa ei siis ole.

– Suurimmalta osalta taloista puuttuu tällä hetkellä vesi- ja viemäritöistä vastaava työnjohtaja, sellaista ei ole nimetty, joten vesi- ja viemäritöitä ei voida tehdä.

Virkamäki kuvaa Viertolan hankkeen etenemistä rakennusvalvonnan näkökulmasta. Kaupunki myönsi alkuperäiselle rakennuttajalle rakennusluvan 17 omakotitalolle vuonna 2017. Sen jälkeen lupaan on haettu muutoksia. Yksi myönnetty muutos mahdollisti puutalojen rakentamisen aiemmin suunniteltujen kivitalojen sijaan.

Muutos selittänee osittain sitä, että myös talojen hinta on matkan varrella laskenut.

Talojen siirtyminen yksittäisten rakennuttajien vastuulle tarkoittaa, ettei hanketta enää käsitellä rakennusvalvonnassa kokonaisuutena, vaan yksittäisinä omakotihankkeina. Jokaisella hankkeella on muutoksen jälkeen oma suunnittelijansa ja oma työmaavalvojansa.

– Viranomaisen kannalta vaikeuskerroin kasvoi. Alue on suunniteltu tiiviiksi, koska siitä oli tarkoitus tulla yksi yhtenäinen kokonaisuus. Nyt rakennuttajia sitovat vain kaavavelvoitteet.

Virkamäki pohtii kohteen tämänhetkistä tilannetta.

– Kyllä vahvasti vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet ihmiset on jätetty yksin. He eivät tiedä, miten tulisi edetä.

Juttua muokattu 1.6. kello 8.50. Rakennusluvat myönnettiin toukokuussa ja kesäkuussa vuonna 2017, ei vuonna 2018 kuten jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin.

Tieto rakennuttajasta on työmaalla olevassa kyltissä jo vanhentunut. Tiina Örn

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.