Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita

Koronavirustesteistä käyneiltä vain harvalta löytyy tällä hetkellä koronavirus. Arkisto/Timo Pasanen
Marika Lumme

Marika Lumme

Koronavirukseen sairastuneiden määrä on kääntynyt laskuun, joka näkyy myös testattavien potilaiden määrässä.

Vantaan kaupungin drive in -koronatestauspiste on toiminut Pakkalassa vajaan kolmen viikon ajan. Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkydön mukaan drive in -testeissä on käynyt keskimäärin 80 ihmistä päivässä.

Kun drive in -testauspiste perustettiin, tavoitteena oli testata noin 200 henkilöä joka päivä.

– Yksinkertaisesti tällä hetkellä ei ole enempää testattavia, Aronkytö sanoo.

Martinlaaksossa sijaitsevalla korona-asemalla on testattu päivittäin keskimäärin 40 henkilöä. Lisäksi Peijaksen sairaalan päivystyksessä testataan päivystyksessä hoidettavia potilaita.

Aronkydön mukaan huomioitavaa on se, että testatuilla ihmisillä enää alle kolmella prosentilla näyte on positiivinen, aikaisemmin noin 10 prosentilla.

Drive in -piste pidetään Aronkydön mukaan kuitenkin toiminnassa. Se on varautumista mahdolliseen taudin toiseen aaltoon. Lisäksi testeihin pääsyä helpotetaan entisestään, kun omaolo.fi-palvelun kautta voi lähitulevaisuudessa tehdä itsearvion ja saada ajan testeihin. Aronkydön mukaan mahdollisuus avautuu todennäköisesti jo lähiviikkoina.

Lisää aiheesta:

41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"

Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.