Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"

Urheilu: Salibandyn pääsarjan uusi nimi ja brändi lanseerattiin puolitoista viikkoa sitten. Nimi F-liiga ei ainakaan auta asiasta tietämätöntä mieltämään, mistä lajista on kysymys.

Koronapandemia taisi neuvottelujen kalkkiviivoilla karkottaa potentiaaliset ja tarpeeksi anteliaat nimi-sponsorit Salibandyliigalta. Muuten on vaikea käsittää, miksi pitkään istunut brändityöryhmä päätyi nimeämään lajin pääsarjan F-liigaksi.

Joka tapauksessa Vantaallakin pelataan ensi kaudella F-liigaa.

Tikkurilan Tiikerien kapteeni Juuso Salo ei nimiuutisesta varsinaisesti riemastunut.

– Kuulosti aluksi oudolta, ja varmaankin kestää, ennen kuin siihen itse tottuu ja ennen kuin ihmiset ymmärtävät, mistä lajista on ylipäätään kysymys, Salo kommentoi.

– Peli on joka tapauksessa sama kuin ennenkin, hän korostaa.

Tiikerien viime kauden paras pistemies Joakim Lund on samoilla linjoilla:

Varsinainen brändäystyö alkaa nyt.

– Nimi on ehkä vähän outo. Kestää hetken totutella, hän sanoo.

– Kansainvälinen nimi on ideana ihan hyvä, mutta vähän fiksumpi olisi saanut olla. Tuosta tulee enemmän negatiivista kuin positiivista palautetta. Ja jos NHL oli esikuvana, kuten on annettu ymmärtää, niin olisi pitänyt olla NHL-tyyppinen nimi, esimerkiksi Finnish Floorball League (FFL), Lund tuumii, mutta löytää myönteistäkin muutosta.

– Liigan uudet nettisivut ovat erinomaiset.

Kippari Salo on samaa mieltä ja täsmentää:

– On hyvä, että liiga on brändiuudistuksen myötä saanut omat nettisivut ja some-kanavatkin on erotettu maajoukkue- ja junioritoiminnasta omiksi sivuikseen.

– Varmastikin liiga vaati pientä kasvojenkohotusta, näkee Tiikerien päävalmentaja Miro Mäkelä.

– Ainakin saimme uuden brändin lanseerauksen myötä näkyvyyttä. Mutta varsinainen brändäystyö alkaa nyt, ja siinä seurat ovat tärkeässä roolissa, Mäkelä korostaa.

Vuosi sitten liigaan noussut ja runkosarjan 11. sijansa myötä pääsarjasopimuksensa uusinut Tiikerit sai pidettyä ryhmänsä hyvin kasassa. Uusia pelaajia ovat Jens Beijar (Rangers), Emil Kallio (Tiikerit A-jun.), Teemu Kantanen (Tunet Innebandyklubb, Ruotsi), Kalle Laakso (Wiler-Ersigen U21, Sveitsi), Niklas Laurila (UHC Weissenfels, Saksa), Janne Salonen (EräViikingit) ja Teemu Suomalainen (Kloten, Sveitsi).

Heistä pudotuspelit mukaan lukien lähes 400 liigaottelua pelanneen puolustaja Salosen, 30, siirtyminen Tikkurilaan on etukäteen arvioiden mielenkiintoisin asia.

Kalle Laakso on päävalmentaja Mäkelälle tuttu pelaaja parin vuoden takaa Tiikerien junioreista.

– Hän on tunnollinen ja taitava urheilijanalku, johon kohdistan ensi kaudella sentteriosastolla odotuksia, Mäkelä sanoo.

– Teemu Suomalainen pelasi ennen Sveitsiin lähtöään Kooveessa liigaa isossa roolissa. Etsimmekin juuri hänen tyyppistään hyökkääjää, jolla on hyvä laukaus.

Liigajoukkueen listassa on nyt 24 nimeä.

– Optimimäärä mielestäni, mutta jos sattuu löytymään oikeanlaisia tyyppejä tietyille pelipaikoille, niin pari paikkaa on vielä auki, Mäkelä paljastaa.

Tiikerit aloittaa joukkueharjoitukset maanantaina koronarajoituksia ja -ohjeistuksia noudattaen.

– Omatoimiohjelmat jaettiin pelaajille huhtikuun puolivälissä. Muutama viikko on nyt harjoiteltu pienryhmissä, Mäkelä kertoo.

– Minulla on tosi hyvä ja luottavainen fiilis ensi kautta silmällä pitäen. Pelaajat haluavat jatkaa siitä, mihin viime kauden päätteeksi jäimme. Kaikki uudetkin pelaajat ovat sitoutuneita sekä tunnollisia ja osalla jo hyvä määrä pelejä takana. Sitä paitsi kaikki ovat viime kauteen verrattuna nyt vuoden kokeneempia.