Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö

Kirjastoissa aloitetaan maanantaista alkaen asteittainen palaaminen normaalikäytäntöihin. Arkisto/Armi Suojanen

Perinteisempi kirjaston käyttö on taas mahdollista maanantaina, kun Vantaan kirjastot avaavat ovensa ja palvelutiskinsä niin, että kirjastotilaan pääsee lainaamaan ja selaamaan aineistoja.

Kaupunki kuitenkin suosittaa kirjastoja koskevassa tiedotteessaan, että asiointi hoidettaisiin edelleen mahdollisimman pitkälti itsepalveluna sekä automaatteja käyttämällä ja vältettäisiin pitkäaikaista oleskelua tiloissa.

Palveluita avataan asteittain ja osa kirjastojen oleskelu-, työskentely- ja leikkialueista on toistaiseksi pois käytöstä. Myös varattavat tilat, neuvotteluhuoneet ja lukusalit ovat pääasiassa poissa käytöstä.

Pöytätietokoneita ja tulostimia voi käyttää rajoitetusti, mutta lähikontaktia vaativaa digineuvontaa ei ole mahdollista saada. Kannettavat asiakastietokoneet ja -tabletit eivät ole käytössä.

Asiakaskoneiden sekä lehtisalien istumapaikkojen määrää on väliaikaisesti harvennettu. Henkilökunta voi tarvittaessa rajata myös kirjastojen tiloissa olevien asiakkaiden määrää. Turvallisuussyistä myös Pointin, Pähkinärinteen ja Länsimäen kirjastojen omatoimiasiointi on toistaiseksi pois käytöstä.

Kirjastot ovat auki kesäaukioloajoin, jotka ovat voimassa 10. elokuuta asti. Remontin takia suljettu Länsimäen kirjasto avautuu seuraavan kerran 3. elokuuta. Aukioloajat ja kesätauot voi tarkistaa kirjaston omilta sivuilta osoitteessa Helmet.fi.

Kirjastoautot eivät liikennöi 1. kesäkuuta–2. elokuuta.

Kirjastojen tapahtumat järjestetään kesän aikana etätapahtumina verkossa ja ne löytyvät osoitteesta helmet.fi/etätapahtumat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.