Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö

Kirjastoissa aloitetaan maanantaista alkaen asteittainen palaaminen normaalikäytäntöihin. Arkisto/Armi Suojanen

Perinteisempi kirjaston käyttö on taas mahdollista maanantaina, kun Vantaan kirjastot avaavat ovensa ja palvelutiskinsä niin, että kirjastotilaan pääsee lainaamaan ja selaamaan aineistoja.

Kaupunki kuitenkin suosittaa kirjastoja koskevassa tiedotteessaan, että asiointi hoidettaisiin edelleen mahdollisimman pitkälti itsepalveluna sekä automaatteja käyttämällä ja vältettäisiin pitkäaikaista oleskelua tiloissa.

Palveluita avataan asteittain ja osa kirjastojen oleskelu-, työskentely- ja leikkialueista on toistaiseksi pois käytöstä. Myös varattavat tilat, neuvotteluhuoneet ja lukusalit ovat pääasiassa poissa käytöstä.

Pöytätietokoneita ja tulostimia voi käyttää rajoitetusti, mutta lähikontaktia vaativaa digineuvontaa ei ole mahdollista saada. Kannettavat asiakastietokoneet ja -tabletit eivät ole käytössä.

Asiakaskoneiden sekä lehtisalien istumapaikkojen määrää on väliaikaisesti harvennettu. Henkilökunta voi tarvittaessa rajata myös kirjastojen tiloissa olevien asiakkaiden määrää. Turvallisuussyistä myös Pointin, Pähkinärinteen ja Länsimäen kirjastojen omatoimiasiointi on toistaiseksi pois käytöstä.

Kirjastot ovat auki kesäaukioloajoin, jotka ovat voimassa 10. elokuuta asti. Remontin takia suljettu Länsimäen kirjasto avautuu seuraavan kerran 3. elokuuta. Aukioloajat ja kesätauot voi tarkistaa kirjaston omilta sivuilta osoitteessa Helmet.fi.

Kirjastoautot eivät liikennöi 1. kesäkuuta–2. elokuuta.

Kirjastojen tapahtumat järjestetään kesän aikana etätapahtumina verkossa ja ne löytyvät osoitteesta helmet.fi/etätapahtumat.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut