Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja

Linnunpönttöjen asukeista tietoa keräävään BirdLife Suomen tapahtumaan osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja. Arkisto/Katri Wahlberg

Pöttöbongaus-tapahtuma kerää kaikilta luonnosta kiinnostuneilta tietoja pönttölinnuista ja niiden pesinnästä. BirdLife Suomen tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2013 lähtien ja tänä kesänä linnunpöntöillä tapahtuvaa siivekkäiden liikehdintää tiiraillaan ensi viikonloppuna 6.–7. kesäkuuta.

Pönttöbongaukseen voi osallistua kuka tahansa ilman ennakkoilmoittautumista. Havaintopaikka voi olla esimerkiksi piha, tontti tai kesämökki.

Osallistujaa pyydetään kertomaan, paljonko ja millaisia linnunpönttöjä tarkkailupaikalla on sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt.

Havainnot voi ilmoittaa osoitteessa www.ponttobongaus.fi tai postikortilla osoitteeseen BirdLife Suomi/Pönttöbongaus, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Muiden tietojen lisäksi kortissa tulisi olla sekä lähettäjän että tarkkailupaikan osoite.

Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tapahtuman aikana BirdLife Suomen sivuille. Osallistujien kesken arvotaan myös palkintoja, yhdistys lupaa tiedotteessaan.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan viimeistään sunnuntaina 14. kesäkuuta.

Tapahtumaan on vuosittain osallistunut vuosittain noin 5 000 ihmistä noin 3 000 paikalla, ja bongaustietoja on saatu noin 30 000 pöntöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut