Kutistuuko Tikkurilan jättihanke? – Hyvinvointikeskuksen tarveselvitys päivitetään

Tikkurilan terveysasema on tarkoitus korvata uudella hyvinvointikeskuksella, joka yhdistäisi nyt eri pisteissä toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut Tikkurilan alueella. Arkisto/Armi Suojanen
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Kaupunginhallitus on päättänyt lähettää Tikkurilaan suunnitellun hyvinvointikeskuksen tarveselvityksen uudelleen valmisteltavaksi. Päivitetyn version on määrä valmistua kuluvan vuoden aikana.

Päivityksen yhteydessä selvitetään mahdollisuuksia hyvinvointikeskuksen kokonaispinta-alan pienentämiseen, kustannustason alentamiseen ja hankkeen toteuttamiseen kahdessa vaiheessa.

Päivitetyssä versiossa halutaan huomioida kaupungin suunnitelmat keskittää perussairaanhoidon palveluja Peijaksen sairaala-alueelle. Hyvinvointikeskuksen tilamitoituksen kannalta Peijakseen siirtyvät palvelut (esimerkiksi HYKS silmäklinikka ja selviämishoitoasema) sekä poliisitaloon siirtyvät palvelut kuten sovittelutoimisto, vaikuttavat keskuksen tilatarpeeseen pienentävästi.

Koronaviruksen aiheuttama kaupungin tulojen romahdus tuo myös päättäjille paineita tarkastella 136 miljoonan euron investoinniksi arvioidun hyvinvointikeskuksen tarpeellisuutta siinä laajuudessa, jossa sitä ensimmäisessä tarveselvityksessä suunniteltiin. Ensimmäisen version mukaan hyvinvointikeskus olisi noin tuhannen ihmisen työpaikka, joka palvelisi päivittäin noin 3 500 vantaalaista.

Kaupunginhallitus edellyttää, että tarveselvityksen tarkistuksen yhteydessä tarkastellaan myös hyvinvointikeskuksen vaihtoehtoisia sijaintipaikkoja Tikkurilan ydinkeskustassa.

Tikkurilan hyvinvointikeskuksen on tarkoitus korvata Tikkurilan nykyinen terveysasema, joka on huonossa kunnossa. Keskuksen on haluttu myös yhdistävän eri puolille Tikkurilaa ripoteltuja sosiaali- ja terveyspalveluja.

Palvelutarpeita aiheuttaa Tikkurilan suuralueen lisääntyvä asukasmäärä sekä väestön ikääntyminen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta totesi marraskuussa, että hanketta pitäisi kiirehtiä.

Mikäli päivitetty tarveselvitys hyväksytään tänä vuonna, voisi hankesuunnittelu alkaa ensi vuonna.

Yksityiskohtaiseen suunnittelutyöhön arvioidaan menevän 1–2 vuotta, minkä jälkeen rakentaminen voisi alkaa. Hyvinvointikeskus valmistuisi aikaisintaan vuosina 2024–25.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut