Kauppojen aukioloajat laajenevat – Lähes kaikki liikkeet avoinna Jumbossa ja Myyrmannissa

Jumbon kauppakeskus suosittelee, että liikkeet olisivat avoinna arkisin ja lauantaisin kello 10–20 ja sunnuntaisin kello 11–18. Päivi Tuovinen
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Alkanut viikko avaa kahviloiden ja ravintoloiden ohella useita tilapäisesti suljettuina olleita liikkeitä kauppakeskuksissa. Samalla aukioloajat laajenevat kohti normaalia. Näin kerrotaan Myyrmannin ja Jumbon kauppakeskuksista.

– Kriisin ollessa syvimmillään noin 30 prosenttia liikkeistä oli suljettuina. Tällä viikolla vain muutama liike on suljettu, kertoo Myyrmannin tilanteesta kauppakeskustoiminnoista vastaava johtaja Sanna Yliniemi Cityconista.

Myös kauppakeskus Jumbon johtaja Olli Lehtoaro arvioi, että kuluvalla viikolla vain muutama yksittäinen liike on suljettuna.

Kauppakeskusten avautuminen näkyy myös laajentuneina aukioloaikoina. Täysin yhtenäisiä aukioloaikoja ei liikkeiltä kuitenkaan vaadita.

Yliniemi arvioi Myyrmannin liikkeiden olevan avoinna keskimäärin kello 10–18.

Normaalitilanteessa miniaukioloaika katutason liikkeille on arkisin 10–20 arkisin, 10–19 lauantaisin ja 12–18 sunnuntaisin.

Osa liikkeistä, kuten Citymarket, S-market ja Alko palvelevat täysin normaalein aukioloajoin.

Jumbon kauppakeskus suosittelee, että liikkeet olisivat avoinna arkisin ja lauantaisin kello 10–20 ja sunnuntaisin kello 11–18.

– Sanktioita ei ole kuitenkaan luvassa, jos jokin liike tai ketju haluaa pitää suppeammat aukioloajat, Lehtoaro toteaa.

Ennen koronakriisiä Jumbon liikkeet olivat velvoitettuja palvelemaan arkisin kello 9–21 ja sunnuntaisin kello 11–18.

Jumbon hypermarketit jatkavat toimintaansa koronakriisin vuoksi laajentamiensa aukioloaikojen mukaisesti kello 6–24 joka päivä.

Hypermarkettien laajennetuilla aukioloajoilla on haluttu tasata etenkin ruokakaupan asiakasvirtoja ja tarjota rauhallisia ostostunteja riskiryhmiin kuuluville.

Kauppakeskusten erikoisliikkeissä asioidessaan aukioloajat on edelleen syytä varmistaa etukäteen kauppakeskuksen kotisivuilta tai suoraan liikkeestä.

Kauppakeskuksista kerrotaan, että asiakkaiden määrä on lisääntynyt selvästi toukokuun aikana.

Käsihygieniasta ja turvaväleistä muistutetaan tiedotuksilla ja kuulutuksilla. Siivousta on tehostettu ja käsidesiä on saatavilla.

Myyrmannin asiakkaat voivat hakea kertakäyttöiset hanskat ja maskin R-kioskilta kauppakeskuksessa asioinnin ajaksi. Suojavarusteita aletaan jakaa tämän viikon aikana.

Kauppakeskuksessa oleskelua on pyritty rajoittamaan poistamalla penkkejä käytävätiloista. Ravintoloille ja kahviloille taas on tuotu lisäasiakaspaikkoja käytäville siellä, missä se on ollut mahdollista.

Kauppakeskukset eivät valvo sitä, kuinka paljon asiakkaita keskukseen tai sen sisällä oleviin liikkeisiin tulee.

– Kauppakeskusten vartijat valvovat yleisiä alueita, mikäli liian suuria ryhmiä kerääntyy tiettyyn paikkaan, he ohjeistavat asiakkaita, Yliniemi kertoo.

– Joillakin liikkeillä voi olla omia rajoituksiaan, Lehtoaro toteaa.

Kauppakeskuksista seurataan tarkasti yhteiskunnan ja kaupan avautumisen seurauksia ja tautitilanteen kehitystä. Uusiin tarpeisiin reagoidaan nopeasti.

Myyrmannin kauppakeskuksesta on poistettu penkkejä käytäviltä, jotta ihmiset eivät jäisi kauppakeskuksiin oleilemaan. Kertakäyttöisiä hanskoja ja maskeja saa R-kioskilta kauppakeskuksessa asiointia varten.. Arkisto/Armi Suojanen

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut