Kaupunginjohtajan avaus: Myydään Kauniala, A-Tulkkaus, asuntoja, kiinteistöjä ja saaret

Vantaa osti Kaunialan sairaala oy:n koko osakekannan viime vuoden marraskuussa. Aiemmin osaomistajana oli kaupungin ohella Sotainvalidien Veljesliitto ry. Klaus Nurmi
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Vantaa harkitsee omaisuutensa myymistä osana koronakevään kurittaman talouden tervehdyttämistoimia.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen esitteli mahdollisia myyntikohteita viime viikon maanantaina ensimmäistä kertaa kokoontuneelle tuottavuus- ja kasvutyöryhmälle.

Listalla ovat mukana muun muassa nykyisin kaupungin kokonaan omistama Kaunialan sairaalan, A-Tulkkaus Oy, kaupungin omistamat asunnot, jotka voitaisiin myydä VaV:lle sekä Yrityspalvelukeskus Leijan kiinteistö. Myyntikohteina mainitaan myös kiinteistöt, joista kaupungin omat toiminnot ovat siirtymässä pois.

Ehdotettujen myyntikohteiden listalla ovat myös Vantaan omistamat kaksi ulkoilusaarta Sipoon edustalla sekä osa kaupungin ulkopuolella sijaitsevasta virkistysalueesta.

Kaupunginjohtaja toi oman listauksensa päättäjistä koostuvalle työryhmälle keskustelun avauksena. Mitään päätöksiä edellä mainittujen omistusten myynnistä ei ole tehty.

Omaisuuden realisointi on vain osa työryhmän pohdittavana olevia toimenpiteitä, joilla pyritään tasapainottamaan Vantaan taloutta.

Kaupunginvaltuutettu ehdotti viime vuonna aloitteessaan, että kaupunki selvittäisi reittiliikenteen järjestämistä omistamalleen Tallholmenin saarelle Sipoon edustalla. Markku Tiusanen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut