Vantaa kannustaa kilpailulla asukkaita pitämään pihat ja parvekkeet ötökkäystävällisinä

Kaupungin kisassa nostatetaan ötökkämyönteisyyttä. Jaakko Avikainen

Vantaalla vietetään edellisvuoden tapaan ötököiden teemavuotta, minkä kunniaksi kaupunki järjestää kaikille asukkaille ja ”vantaanmielisille” avoimen kilpailun ötökkäystävällisimmästä pihasta tai parvekkeesta.

Kisan avulla kannustetaan vantaalaisia luomaan ötököille otollisia ympäristöjä. Pölyttäjät ja muut hyönteiset ovat luonnon monimuotoisuudelle elintärkeitä ja erityisesti pölyttäjät ovat vähentyneet uhkaavasti. Parhaiten pölyttäjät ja muut ötökät viihtyvät luonnonmukaisesti hoidetulla ja monilajisella pihalla tai parvekkeella, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kisaan voi osallistua julkaisemalla Instagramissa kuvan omasta pihasta tai parvekkeesta lyhyen sanallisen kuvauksen kera. Kuvaan lisätään tunnisteet #vantaanötökkävuosi ja #ötökkäystäväkisa2020.

Kilpailuaika on kesäkuun alusta elokuun loppuun. Palkintoina on puutarhanhoitotuotteita ja kirjapalkintoja.

Tarkemmat osallistumistiedot, vinkkejä ötökkäystävällisen ympäristön luomiseen ja tietoa Vantaan ötököiden teemavuodesta vantaa.fi/ötökkävuosi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut