Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palkinto: 34-vuotias vantaalainen teki voitokkaan viinilasin.

Vantaanlaaksossa asuva Saara Korppi, 34, ulkoilee mielellään Vantaanjoen rantaan. Vesi on lasitaiteilijana työskentelevälle Korpille tärkeä inspiraation lähde.

– Saan ideoita vähän kaikkialta luonnosta. Erityisesti veden virtaaminen koskissa sekä jään sulaminen on kiinnostavaa ja hyvin inspiroivaa, Korppi kertoo.

Korppi on melko tuore vantaalainen. Hän muutti Vantaanlaaksoon vuoden vaihteessa.

Kouvolasta kotoisin oleva Korppi on opiskellut lasialaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Lasinpuhalluksen syventäviä kursseja hän on käynyt myös USA:ssa ja Italiassa.

Vantaalle hän muutti, koska hän on vuokrannut työtilan Suomenlinnasta. Vantaalta löytyi huokeamman hintainen asunto kuin Helsingistä, ja matka työhuoneelle käy Länsi-Vantaalta näppärästi.

Toinen ammatti luo turvaa tässä vaiheessa uraa.

Korppi on pitänyt koronan aikana taukoa lasinpuhaltamisesta, sillä työtila on yhteinen muiden taiteilijoiden kanssa. Korona-aika on sisältänyt kuitenkin hyviä uutisia Korpille, sillä hänen viinilasinsa, 30s Wine Glass, voitti hopeaa kansainvälisestä A’ Design Award and Competition -kilpailusta kategoriassa Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design.

Viime vuonna Korppi voitti vastaavan palkinnon konjakkilasillaan.

– A' Design Award -palkinto on maailman vaikutusvaltaisin ja suurin design-palkinto, joka annetaan joka vuosi Italiassa. Olen todella iloinen tästä palkinnosta. On hienoa saada tunnustusta siitä, että on onnistunut suunnittelemaan hyvän tuotteen, hän kertoo

Korpin intohimona on tehdä uniikkeja esineitä, joita voi myös käyttää. Kesäkuussa Korppi palaa jälleen Suomenlinnan työhuoneelleen ja työstää kesän aikana erityisesti konjakki- ja viinilaseja.

– Minusta on kiva tehdä käytännöllisiä esineitä, jotka voivat olla esillä, mutta ne voi myös halutessaan ottaa käyttöön, hän selvittää.

Korppi haaveilee oman yrityksen perustamisesta ja omien tuotteiden viemisestä myös kansainvälisille markkinoille.

– Mistään massatuotannosta en kuitenkaan haaveile. Teen mieluummin pieniä sarjoja ainutkertaisia esineitä, hän kertoo.

Lasitaiteilijan suurena haaveena on tulevaisuudessa elättää itsensä lasialan töillä.

– Se vaatii kokemusta, tietoa ja markkinointia. Käsityöammatissa menestyminen on vaikeampaa, mutta uskon, että kuitenkin mahdollista, hän kertoo.

Korppi on alan vaihtaja ja toiselta ammatiltaan leipuri-kondiittori. Koronan aikana hän onkin tehnyt pääasiassa leipurin töitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa leipomossa.

– Toinen ammatti luo turvaa tässä vaiheessa uraa, hän sanoo.

Kesä on Korpille tärkeä, sillä osa sen aikana valmistuvista lasiesineistä on tarkoitus laittaa esille näyttelyyn. Näyttelypaikka ja ajankohta tarkentuvat kesän edetessä.

– Joko pääkaupunkiseudulla tai Riihimäellä, hän paljastaa.