Kilpailutus on vain yksi mahdollinen tapa edetä Kivistön hankkeessa – "Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa"

Kivistöön suunniteltua hanketta käsittelevän lautakunnan puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen ei lähde arvioimaan palvelukeskuksen valmistumisen aikataulua. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Kivistön palvelukeskushankkeen etenemisestä ei syntynyt päätöstä kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa tiistaina. Lautakunnan käsiteltävänä oli esitys, jonka mukaan alueen palvelukeskuksen toteuttamisesta järjestettäisiin kilpailu ripeällä aikataululla. Esityksen mukaan kilpailu tulisi järjestää, jotta kaikki tontista kiinnostuneet saisivat tasavertaisen kohtelun. Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kertoi aiemmin Vantaan Sanomille, että tontista ovat kiinnostuneet HOK-Elannon ja Keskon lisäksi muun muassa rakennusliike YIT ja Tokmanni.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen (sd.) toteaa asian jääneen pöydälle, koska lautakunnan jäsenet halusivat lisää aikaa esitykseen perehtymiseen.

– Kiinteistöjohtaja Antti Kari toi lautakunnan kokoukseen tiistaina uuden esityksen. Siihen oli otettu mukaan lautakunnan esittämiä näkemyksiä muun muassa aikataulusta ja menettelytavoista, Ala-Kapee toteaa.

Kaikilla lautakunnan jäsenillä ja virkamiehillä on Ala-Kapeen mukaan sama tahtotila.

– Haluamme, että asiassa edetään mahdollisimman nopealla aikataululla. Ei ole kenenkään intresseissä, että asia on tässä jamassa.

Hankkeen kilpailutus on herättänyt paljon keskustelua. Ala-Kapee kommentoi, että on myös muita mahdollisia tapoja edetä asiassa. Palvelukeskuksen valmistumisen ajankohtaa hän ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan.

Lautakunta jatkaa asian käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa ensi viikon tiistaina 9. kesäkuuta.

Lue myös: Kesko ja HOK-Elanto teettivät Kivistön kauppakeskuksesta uuden suunnitelman – ostoksille ehkä jo syksyllä 2022

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut