Virallinen uimapaikka Vaaralaan – Lammille on tulossa myös koirien ranta

Alue: Vaaralan lampien kehittäminen otti jälleen uuden askeleen.

Vaaralan lampialueen kehittämisestä tehtiin maanantaina päätös. Rantojen lisäksi kehitetään ulkoilureittejä. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

Vaaralan-Jakomäen lammille tehdään virallinen uimapaikka. Uimapaikka tulee eteläisimmälle Vantaan puolella olevalle lammelle. Kaupunginhallitus hyväksyi lampia koskevan kaavan ja kaavamuutoksen maanantaina. Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto.

Alueelle aiotaan tehdä myös koirien uimapaikka. Sen paikka olisi matalammissa pohjoisissa lammissa, jotka aiotaan pitää kasvillisuudeltaan luonnonmukaisina.

Lammille tulee lisäksi urheilu- ja virkistyspalveluiden alue. Myös alueen ulkoilureittejä kehitetään ja reiteille voidaan rakentaa muun muassa pitkospuita. Rakennettujen reittien toivotaan jatkossa vähentävän maaston kulumista.

Alueen pohjoisosaan on suunnitelmien mukaan tulossa yleinen pysäköintialue uimarannan tarpeisiin. Kaava sallii alueelle uimarannan vaatimaa vähäistä rakentamista.

Lammet sijaitsevat osittain Helsingin puolella, joten aluetta kehitetään kahden kaupungin yhteistyönä.

Lue myös: Vaaralan Riviera on hyödyntämätön helmi Vantaan ja Helsingin rajalla – lampien virkistyskäytölle ei ole löytynyt esteitä

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut