Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Virallinen uimapaikka Vaaralaan – Lammille on tulossa myös koirien ranta

Alue: Vaaralan lampien kehittäminen otti jälleen uuden askeleen.

Vaaralan-Jakomäen lammille tehdään virallinen uimapaikka. Uimapaikka tulee eteläisimmälle Vantaan puolella olevalle lammelle. Kaupunginhallitus hyväksyi lampia koskevan kaavan ja kaavamuutoksen maanantaina. Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto.

Alueelle aiotaan tehdä myös koirien uimapaikka. Sen paikka olisi matalammissa pohjoisissa lammissa, jotka aiotaan pitää kasvillisuudeltaan luonnonmukaisina.

Lammille tulee lisäksi urheilu- ja virkistyspalveluiden alue. Myös alueen ulkoilureittejä kehitetään ja reiteille voidaan rakentaa muun muassa pitkospuita. Rakennettujen reittien toivotaan jatkossa vähentävän maaston kulumista.

Alueen pohjoisosaan on suunnitelmien mukaan tulossa yleinen pysäköintialue uimarannan tarpeisiin. Kaava sallii alueelle uimarannan vaatimaa vähäistä rakentamista.

Lammet sijaitsevat osittain Helsingin puolella, joten aluetta kehitetään kahden kaupungin yhteistyönä.

Lue myös: Vaaralan Riviera on hyödyntämätön helmi Vantaan ja Helsingin rajalla – lampien virkistyskäytölle ei ole löytynyt esteitä