Vantaan historiakävelyt toteutetaan tänä kesänä rajoitetuin ryhmin ja ennakkoilmoittautumisen kautta – Ensimmäiseksi suunnataan Korsoon

Kesän historiakävelyjen ensimmäinen kohde on Korso, jonka menneisyyttä ja nykypäivää pääsee opastetusti katselemaan torstaina 11. kesäkuuta. Arkisto/Armi Suojanen

Kaupunkilaisten suosikiksi kasvaneet Vantaan historiakävelyt toteutetaan myös alkaneena kesäkautena mutta rajoitetuin osallistujamäärin. 30 henkilön kierroksilla huomioidaan turvaväli ja ennakkoilmoittautuminen on pakollista.

Tuttuun tapaan opastukset ovat maksuttomia ja kierroksia vetävät Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Opastukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Vantaa-Seuran tiedotteen mukaan historiakävelyjä tuotetaan myös Vantaa-kanavalla seurattaviksi.

Ensimmäisellä kävelyllä torstaina 11. kesäkuuta kello 17.30 tutustutaan Korson moniin kasvoihin. Korsolla on yli satavuotias historia yhtenä Vantaan ensimmäisistä pientaloesikaupungeista. Sen kaduilla ja rakennuksilla on kerrottavaa niin niin sodan kauhuista kuin elämisen arjesta.

Lähtö kävelylle tapahtuu Korson Wanhalta Asemalta, Urpiaisentie 1B.

Seuraavien retkien kohteet ja aikataulut ovat: Tikkurila to 25.6. klo 17.30, lähtöpaikkana Vernissan Kahvi Charlotta, Tikkurilantie 36, Vantaankoski to 2. heinäkuuta kello 12, lähtöpaikkana Ravintola Kuninkaan kartano, Voudintie 1, Keimolanmäki to 13. elokuuta kello 17.30, lähtöpaikkana moottoriradan valvontatorni, Kaivoksela to 20. elokuuta kello 17.30, lähtöpaikkana Kaivokselan liikuntapuisto, Luolapolku 6, Myyrmäki to 27. elokuuta kello 17.30, lähtöpaikkana Ravintola Wanda’s, Liesikuja 5, Länsimäen linnoitukset to 3. syyskuuta kello 17.30, lähtöpaikkana Pallastunturintien ja Tykkikujan risteys, Jokiniemen muinaispuistopäivän opastukset su 13. syyskuuta kello 12.15, lähtöpaikkana Jokiniemen muinaispuisto, Tikkurilantie 20.

Kierrokset järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Vantaan Kyllin, Visit Vantaan ja Vantaa-Seuran kanssa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut