Åvikin leikkipuisto on viimeistelyä vaille valmis – Tikkurilan Jokirannassa rakennetaan tänä kesänä Vernissa- ja Väritehtaanrantaa

Åvikin leikkipuistoa ympäröivät vielä tällä viikolla aidat. Ensi viikolla puistossa tehdään enää viimeistelytöitä. Tiina Örn
Marika Lumme

Marika Lumme

Tikkurilassa päästään pian leikkimään upouudessa puistossa. Vantaan kaupungin projekti-insinööri Heikki Kososen mukaan leikkipuistossa tehdään enää ensi viikolla viimeistelytöitä.

Leikkipuiston teemana on Kaislikossa suhisee, joka näkyy erilaisin luontoelementein. Puistoon tulee muun muassa pohjavettä hyödyntävä vesileikkipaikka, joka on pienoismalli Jokirannasta. Kyse ei ole kahluualtaasta, vaan pienestä vesileikkipaikasta, jossa voi uittaa vaikkapa venettä.

– Leikkipuistossa on vanhanmallinen vesipumppu, josta voi ottaa vettä leikkeihin, mutta vesi ei ole juomakelpoista, Kosonen korostaa.

Åvikin leikkipuisto sijaitsee aivan Jokirannan tuntumassa tiedekeskus Heurekaa vastapäätä. Kosonen sanoo leikkialueen rakennustöiden sujuneen koronakeväästä huolimatta hyvin, eivätkä työt hidastuneet esimerkiksi tavaran saatavuuden vuoksi. Puiston kustannus on noin 2 miljoonaa euroa.

Jokirantahanketta johtava maisema-arkkitehti Hanna Keskinen Rambollista on iloinen leikkipuiston valmistumisesta.

– On mahtavaa, että kaupunkilaiset saavat tällaisena poikkeusaikana uuden paikan, jossa voi viettää aikaa ulkona, Keskinen sanoo.

Jokirannan uudistustyö etenee tänä kesänä Vernissarannan ja Väritehtaanrannan rakentamisella. Rannat sijaitsevat Keravanjoen rannalla molemmin puolin Tikkurilankoskea.

Rannoille rakennetaan oleskelualueita, joissa voi istua ja katsoa kosken kuohuntaa. Väritehtaanranta rakennetaan vanhan polttouunina toimineen piipun ympärille.

– Vanhoja rakennuksia valaistaan ja alueelle tehdään muutenkin uusi valaistus, Keskinen selvittää.

Rannat valmistuvat kaupunkilaisten käyttöön ensi kesäksi. Rantojen rakennustyöt tuovat Keskisen mukaan muutoksia alueella liikkumiseen tänä kesänä ja syksyllä.

– Vernissan ympäristössä liikkumista joudutaan ohjaamaan, Keskinen sanoo.

Kesän aikana käynnistyy Keskisen mukaan myös Vernissasillan rakentaminen. Silta rakennetaan Vernissan ja Heurekan väliin Keravanjoen ylle.

Sillan on tarkoitus valmistua vielä tämän vuoden aikana.

Keskinen kertoo, että lisäksi parhaillaan on käynnissä suunnittelutyö Tikkurilanrannan itäosan kulkureittien parantamisesta. Kyseessä on Keskisen mukaan Heurekan sillalta lähtevien jyrkkien portaiden ja niille johtavan reitin parannustyö.

Alueelle on suunniteltu rakennettavan myös terassimuotoinen oleskelualue.

– Portaat johtavat radan varteen, joten kulku sinne helpottuu, Keskinen kertoo.

Kulkureitin rakentamisen on suunniteltu alkavan vasta ensi vuoden puolella.

Lue lisää aiheesta:

Piknik-alue, uudet rantareitit, esteetön kalastuspaikka – Tikkurilanrannasta tulee oleskelualue vähitellen

Tikkurilan jokirantaa uusitaan 12 miljoonalla – Jättiuudistus pääosin valmis vuonna 2021

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.