Vantaa hakee säästöjä lähiöille suunnatusta tukiohjelmastaan – lapsiperheiden kotipalvelu siirtyy ensi vuoteen

Lapsiperheiden kotipalvelua oli tarkoitus tarjota kaikille nille perheille Hakunilassa, joihin syntyy vauva. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Vantaa hakee säästöjä niin sanotun myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelmasta.

Sen tavoitteena on parantaa viiden maahanmuuttajavaltaisen asuinalueen ihmisten hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä.

Lue lisää: Vantaa haluaa 6 miljoonan euron tukipaketin lähiöille, joissa syrjäytyminen kasvaa ja rassaa – "Painopisteenä on maahanmuuttajien kotoutumisen tukeminen ja nuorison syrjäytymisen ehkäisy"

Esimerkiksi maahanmuuttajien pyöräkoulua ei toteuteta tänä vuonna. Kaupunki tiedottaa, että niin sanotun osallistuvan budjetoinnin toimenpiteet siirretään toteutettavaksi syksyllä 2020. Investointien osalta toimenpiteet supistetaan 100 000 euroon.

Sosiaali- ja terveystoimessa lapsiperheiden kotipalvelua ei toteuteta tänä vuonna, vaan se siirretään ensi vuoteen.

Maksutonta kotipalvelua oli tarkoitus pilotoida Hakunilassa tänä vuonna ja laajentaa myös muille myönteisen erityiskohtelun alueille.

Ajatuksena oli tarjota kotipalvelua muutaman käynnin verran kaikille niille perheille, joihin syntyy vauva. Näin vanhempien voimavaroja ja vanhemmuutta olisi pystytty tukemaan hyvin varhaisessa vaiheessa.

Kaupunginhallitus päätti säästöistä, joita syntyy noin 318 000 euron edestä, maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.