Lähetyskirppis Patina muutti Silkkitehtaalta 19 vuoden jälkeen – myös uusi paikka löytyi Tikkurilasta

Unikkotielle muuttanut Lähetyskirppis Patina on järjestellyt uusia tiloja kuntoon tällä viikolla. Kirjasto-osaston ikkunoihin tulee valokuvamuistoja Silkkitehtaan ajasta. Lähetyskirppis Patina
Marika Lumme

Marika Lumme

Tikkurilassa Silkkitehtaalla 19 vuoden ajan toiminut Lähetyskirppis Patina on muuttanut. Kirppis joutui etsimään uudet tilat Silkkitehtaan remontin ja uusien suunnitelmien vuoksi.

– Meiltä oli lähtemässä tila alta ja olemme pitkään etsineet uutta paikkaa. Olemme iloisia, kun uusi tila löytyi niin läheltä, kertoo Patinan myymälänhoitaja Maija Teiniranta.

Uudet tilat löytyivät Unikkotie 10:stä, jossa Patina on nyt vuokralla. Tilat ovat Teinirannan mukaan aiempaa pienemmät.

– Haluamme pitää valikoiman edelleen mahdollisimman laajana, mutta isoimmista huonekaluista joudumme luopumaan, hän kertoo.

Muuttokuorma kuljetettiin uusiin tiloihin tiistaina. Ensi maanantaina 8. kesäkuuta ovet avautuvat asiakkaille.

– Tilat ovat uuden näköiset, mutta edelleen kaikki on kierrätettyä. Esimerkiksi vanhoista puisista Silkkitehtaan hyllyistä on nikkaroitu ja maalattu uudet vaaterekit, Teiniranta kertoo.

Patina on ollut avoinna koko korona-ajan. Kun asiakkaita on ollut vähemmän, on muuttolaatikoiden täyttäminen sujunut joutuisasti.

– Moni on ollut ilahtunut, että edes joku paikka on ollut avoinna. Ihmiset ovat ostaneet erityisesti kirjoja, elokuvia ja lankoja, hän sanoo.

Myös Pienimmän parhaaksi -äitiyspakkauskeräys jatkuu kirpputorilla ensi viikolla. Helmikuussa Patinassa juhlitaan 20-vuotista taivalta.

Juttua muokattu 5.6. klo 16.30: Muokattu virheellinen tieto kirpputorin uudesta osoitteesta.

Lue lisää:

Tanssiteatteri Raatikko on tehnyt esisopimuksen tiloista Silkkitehtaalle – nykyinen kiinteistö puretaan maan tasalle

Suojellun Tikkurilan silkkitehtaan rakenteista osa pettänyt – Omistajayhtiö: "Teatterin puoleinen kulma pitäisi kokonaan purkaa"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut