Ympäristöön lentäneistä frisbeekiekoista tuli turvariski Malminiityssä – Väyliä joudutaan rukkaamaan uusiksi

Frisbeekiekoista on koitunut harmia Malminiitynpuistossa sijaitsevan radan ympäristöön. Kaupunki tekee väylillä tällä viikolla muutostöitä, joilla on tarkoitus ehkäistä pelaamisesta lähialueelle koitunutta haittaa. Arkisto/Sirpa Repo

Malminiityn frisbeegolfradalla joudutaan tekemään muutostöitä ja siirtämään väylien paikkoja. Syynä ovat väyliltä rata-alueen ulkopuolelle ympäristöön lennelleet kiekot, jotka ovat aiheuttaneet vaurioita ja läheltä piti -tilanteita.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan väylä 9 on turvallisuussyistä poistettu käytöstä, ja sen tilalle rakennetaan korvaava väylä nykyisten väylien 6 ja 7 läheisyyteen. Väylältä on lentänyt kiekkoja naapurikiinteistöjen pihoille ja pysäköintipaikoille.

Myös radan läheiselle ulkoreitille pelaamisesta on aiheutunut haittaa, sillä sinne on ohjautunut kiekkoja väylältä 8. Uuden 9-väylän rakentamisen yhteydessä muutetaan myös väylän 8 linjausta, ja väylien numerointi osin muuttuu.

Kaupunki kertoo tekevänsä muutostyöt kesäkuun toisella viikolla. Töiden aikana joudutaan sulkemaan osa väylistä päiväksi tai kahdeksi.

Malminiitynpuistossa sijaitsevalla radalla on yhteensä 9 väylää.

Frisbeegolfista on tullut suosittu harrastusmuoto, jonka harrastusmahdollisuuksien laventamisen tarpeesta julkaistiin hiljattain Vantaan Sanomien mielipideosiossa varavaltuutettu Juha Järän kannanotto.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut