Polje Tikkurilan suuralueen puistojen läpi, nautiskele historiallisen kylämiljöön maisemista tai painele Vihdintien pitkää suoraa kohti Askistoa. Vantaalle mahtuu niin maalaisidylliä, metsiä ja puistoja kuin myös betonilähiöitä ja valtava lentokenttäalue.

Vantaa pyöräillen -oppaaseen on koottu 12 erilaista ja eripituista pyöräilyreittiä Vantaalla.

Reiteillä voi tutustua Vantaan monipuoliseen luontoon ja historiaan sekä kurvailla urbaaneissa kaupunkimaisemissa. Luonto- ja kulttuurikohteita esitellään oppaassa lyhyin kohdekuvauksin.

Reitit ovat 10–24 kilometrin pituisia.

Reittien varsille on merkitty taukopaikkoja sekä kohteita, joihin voi tutustua tarkemmin jalan.

Älypuhelimelleen voi ladata yksittäisen reittikartan tai koko 12 reitin oppaan kohdekuvauksineen.

Paperista opasta jaetaan maksutta muun muassa Vantaa-infoissa.

Vantaa pyöräillen -reitit ovat poljettavissa tavallisilla polkupyörillä.

Epätasaisempaa alustaa kaipaileville polkijoille on XCO-maastopyörärata Vierumäen maastoissa. Rataa ylläpitää Korson Kaiku.

Kuninkaankolmion fillaripolut taas on Vantaan, Espoon ja Helsingin alueilla kulkeva yli 30 kilometrin polkupyörä -lenkki, joka tutustuttaa yli 60 kohteeseen.

Vantaalla asuvan entisen jäätanssijan suosikkipyöräreitti mukailee Vantaanjoen vartta. Lue lisää

Pyöräilyreitit karttoina

Tikkurilan suuralueen kierroksella tutustutaan Tikkurilan suuralueen asunalueisiin, luontoon ja historiaan. Reitin pituus noin 18km.

Tikkurilan suuralueen puistokierros kulkee enimmäkseen Tikkurilan alueen puistojen ja muiden viheralueiden läpi. Reitin pituus noin 16 km.

Tikkurila–Hakunila-kierroksella tutustutaan muun muassa moneen historialliseen kohteeseen Hakunilan ja Tikkurilan alueilla. Reitin pituus noin 16 km.

Hakunila–Länsimäki-kierros kiertää Hakunilan, Ojangon ja Länsimäen maisemissa. Reitin pituus noin 17 km.

Keravanjoki–Kuusijärvi–vesistökierroksen reitillä pyöräillään muun muassa koskimaisemissa ja poiketaan uimarannoille jokivarressa ja Kuusijärvellä. Reitin pituus noin 11 km.

Koivukylän suuralueen kierros esittelee pääasiassa luontopaikkoja, mutta mukana on kulttuurikohteitakin. Reitin pituus noin 17 km.

Korso–Leppäkorpi–Vallinoja–vesistökierros matkan kierroksella poiketaan muun muassa Korson keskuspuistossa ja Leppäkorven maauimalassa. Reitin pituus noin 10 km.

Aviapolis–Kirkonkylä–joenvarsikierros kulkee Vantaan- ja Keravanjokien rannoilla ja koukkaa matkallaan myös Vantaan historiallisessa kylämiljöössä ja uusilla asuinalueilla. Reitin pituus noin 13 km.

Aviapolis–Haltiala-kierros esittelee useita luontokohteita molemmin puolin rajaa Vantaan ja Helsingin alueilla. Reitin pituus noin 15 km.

Myyrmäen suuralueen kierros kiertää alueen historiallisia kohteita, asuinalueita ja reitin varrella on myös luontokohteita. Reitin pituus noin 24 km.

Länsi-Vantaan luonnonsuojelualuekierroksella tutustutaan neljään luonnonsuojelualueeseen, ja mukaan mahtuu myös historiaa. Reitin pituus noin 23 km.

Kivistön suuralueen kierroksella nähdään asuntomessualue, kuin historiallinen Katrinebergin kartano. Reitin pituus noin 24 km.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut