Korson Vierumäkeen suunnitellulla uudella luonnonsuojelualueella viihtyvät niin lahokaviosammal, käävät kuin pyy – pyöräily sallittaisiin alueella edelleen

Ympäristölautakunta päätti viime viikolla esittää Vierumäenmetsän eteläisen ja pohjoisen korven sekä niiden välisen metsän muodostaman noin 52 hehtaarin alueen suojelemista.

Vierumäenmetsä on kangas- ja kalliometsien sekä lehtojen ja korpien muodostama kokonaisuus.

Alue on kokonaan Vantaan kaupungin omistuksessa ja siellä on muun muassa uhanalaisen lahokaviosammalen laaja esiintymä ja harvinaisia kääpiä.

Lisäksi Vierumäenmetsä on otollinen elinympäristö monipuoliselle linnustolle ja siellä on tavattu esimerkiksi vaarantuneeksi luokiteltua pyytä.

Vierumäen metsäalue on suosittua ulkoilumaastoa ja alueella on paikoin tiheä polkuverkosto. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tämänhetkisen esityksen mukaan pyöräily tultaisiin yhä sallimaan alueella kulkevalla ulkoilureitillä hiihtokauden ulkopuolella sekä urheiluseura Korson Kaiun rakentamalla maastopyöräreitillä.

Pyöräilyä esitetään sallittavaksi myös yhdysreiteillä Mätäkivenmäen ja Hyrylän suuntaan.

Korson Vierumäkeen suunniteltua uutta luonnonsuojelualuetta käsittelee seuraavaksi kaupunginhallitus, jonka jälkeen asia etenee valtuustoon.

Vantaan uuden yleiskaavan luonnokseen on suunniteltu yhteensä yli 400 hehtaaria uusia luonnonsuojelualueita, joilla pyritään säilyttämään luonnon moninaisuutta. Voit lukea aiheesta lisää tästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut