Myyrmäen Virtakujalle nousee omistus- ja vuokra-asuntoja – Pihapiirissä säilytetään jääkauden aikaiset siirtolohkareet

Havainnekuva Virtakujalle tulossa olevista kerrostaloista lounaasta päin. Optiplan

Virtakujalle rakennetaan parhaillaan kahta 7–8-kerroksista taloa, joihin tulee kaikkiaan 131 asuntoa. Niihin lukeutuu sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Virtakuja sijaitsee Vaskivuoren lukion ja Myyrmäen urheilutalon lähituntumassa.

NCC:n ja SATOn yhteisen, arvoltaan 19 miljoonan euron rakennushankkeen pohjana on NCC:n täydennysrakentamisen konsepti, joka on suunniteltu lähiöiden vanhan asuntokannan tiivistämiseen, yhtiöt kertovat tiedotteessaan. Ne ovat jo aiemmin toteuttaneet samalta pohjalta kohteen Uomarinteessä, lähellä Virtakujan rakennuspaikkaa.

Konseptissa pysäköinti on järjestetty rakennuksen alimpiin kerroksiin, jolloin talo voidaan sijoittaa pienellekin tontille. Virtakujalla ratkaisua sovelletaan niin, että osa autopaikoista sijoitetaan talon alle ja osa piha-alueelle.

Piha-alueelle luvataan kohteessa vehreyttä ja alueen maamerkiksi aiotaan jättää siellä entuudestaan sijainneet kaksi jääkautista siirtolohkaretta. Toinen niistä on jo siirretty lopulliselle paikalleen tontille.

Kerrostalojen suunnittelusta ja talotekniikasta vastaa Optiplan Oy. Talojen on määrä valmistua ensi vuoden loppuun mennessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut