Kapteeni Sanna Saarista ei horjuttanut oman seuran jääminen ilman liigalisenssiä viime kaudella – "En edes harkinnut seuranvaihtoa, minulle PK-35 Vantaa merkitsee paljon"

PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen aloittaa tulevana lauantaina jo kymmenennen liigakautensa. Avausottelun areenana on tuttu Myyrmäen jalkapallostadion. Matti Hannula

Matti Hannula

Viimeisen kymmenen vuoden aikana PK-35 Vantaa on voittanut seitsemän kertaa naisten SM-kultaa. Sanna Saarinen on ollut juhlimassa niitä kaikkia.

– Ei ole hirveän huonosti mennyt, Saarinen myhäilee. Mutta Saarisen tyrmistys oli melkoinen, kun hän tammikuussa 2019 vastasi puhelimeen ja sai kuulla, että seura oli ”oikeudellisten ja taloudellisten syiden vuoksi” jäänyt ilman liigalisenssiä.

– Aivan erilaiseen kauteen olin valmistautunut, muistelee tulevan lauantain kotipelissä Jyväskylän Pallokerhoa vastaan kymmenennen liigakautensa starttaava 28-vuotias Saarinen.

Naisten liigan kaikkien aikojen maalintekijätilastossa viidettä sijaa 77 osumalla pitävälle Saariselle olisi tietysti ollut vuosi sitten liigaseuroissa ottajia.

– Meiltä lähti pelaajia. Mutta minulle PK-35 Vantaa merkitsee paljon, ja minulla on aina ollut hyvä olla täällä loistavissa olosuhteissa. En edes harkinnut seuranvaihtoa.

PK-35 Vantaa voitti viime kaudella naisten Ykkösen hävittyään vain yhden ottelun ja nousi takaisin pääsarjaan, joka on nyt saanut nimekseen Kansallinen liiga. Kovia otteluita vantaalaiset oikeastaan saivat vain Mestarien liigan karsinnoissa, joihin joukkue sentään sai luvan osallistua.

– Joukkueena menimme viime kaudellakin varmasti eteenpäin, Saarinen uskoo.

Sanna Saarinen on päässyt seitsemän kertaa juhlimaan Pk-35 Vantaan kultaa. Hän uskoo parhaiden vuosiensa jalkaplloilijana olevan vielä edessä. - Eihän tässä olisi järkeä, jos ei luottaisi edelleen kehittyvänsä. Matti Hannula

K-35 Vantaan kokoonpano on sitten tuoreimman mestaruuskauden uusiutunut melkoisesti. Pelaajista moni debytoi nyt liigatasolla.

– Nuoret ovat monipuolisia ja kypsiä, Saarinen arvioi.

– He ovat treenanneet hyvin ja suoriutuivat hienosti peleissä talvella ennen koronaa.

Koronaepidemian myötä PK-35 Vantaan naisilla olikin jo toinen peräkkäinen erikoinen kevät.

– Olihan se outoa, kun ei voinut tavata joukkuetovereita. Mutta hienosti olemme onnistuneet palaamaan arkeen, kapteeni näkee.

Kansallisessa liigassa pelataan 10 joukkueen kaksinkertainen sarja. Koska sarja-avaus siirtyi kaksi ja puoli kuukautta eteenpäin alkuperäisestä, ei tällä kaudella pelata lainkaan jatkosarjoja.

Kymmenestä joukkueesta peräti puolet on pääkaupunkiseudulta, ja näistä viidestä PK-35 Vantaan lisäksi myös hallitseva mestari HJK, espoolainen Honka ja Tikkurilan Palloseura voidaan luokitella mitalisuosikeiksi. Vain helsinkiläinen PK-35, joka nousi liigaan karsinnan kautta, sijoittunee pääkaupunkilaisista alempaan kastiin.

– Toivotaan, että tuo ennustus osuu ainakin meidän kohdallamme oikeaan. Erikoisen kevään jäljiltä on vaikea arvioida voimasuhteita.

PK-35 Vantaa avaa siis kautensa kotipelillä, TiPS matkustaa lauantaina Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Vantaan derbyt pelataan 10. heinäkuuta Myyrmäessä ja 26. syyskuuta Tikkurilassa.

– Tosi hieno juttu, että Vantaalta on kaksi joukkuetta liigassa. Paikalliskamppailut ovat aina kauden makeimpia pelejä, hehkuttaa Saarinen, joka uskoo parhaiden vuotensa jalkapalloilijana olevan vielä edessä.

– Eihän tässä olisi järkeä, jos ei luottaisi edelleen kehittyvänsä, 17 naisten maaotteluakin pelannut Saarinen toteaa.

Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 13.6. klo 14 Kansallisen liigan avauskierroksen ottelu PK-35 Vantaa–JyPK.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti
 2. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 3. Vastine: Avoimen päivätoiminnan määräraha joudutaan ohjaamaan lakisääteisiin palveluihin
 4. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 5. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 6. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 7. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 8. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 9. Oikeustieteelliseen valitut saavat nukkua yönsä rauhassa: Pääsykoevirhe ei vie kenenkään opiskelupaikkaa, sisään otetaan lisää väkeä
 10. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 11. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 12. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 13. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 14. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 15. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 2. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 3. Asukasyhdistyksen aktiivisuus siivitti – Vantaan ensimmäinen pumptrack-rata rakennetaan Ilolan eteläpuolelle Koivukylänväylän reunaan
 4. Tikkurilan aseman lipunmyynti ei auennut enää
 5. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 6. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 7. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 8. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 9. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 10. Ilari, 29, tarttui vihdoin Sinuheen ja kertoi lukemisen edistymisestä Vantaalla tapahtuu -infotaululla – nyt luku-urakasta tietää moni muukin
 11. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 12. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 13. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 14. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 15. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.