Kapteeni Sanna Saarista ei horjuttanut oman seuran jääminen ilman liigalisenssiä viime kaudella – "En edes harkinnut seuranvaihtoa, minulle PK-35 Vantaa merkitsee paljon"

PK-35 Vantaan kapteeni Sanna Saarinen aloittaa tulevana lauantaina jo kymmenennen liigakautensa. Avausottelun areenana on tuttu Myyrmäen jalkapallostadion. Matti Hannula

Matti Hannula

Viimeisen kymmenen vuoden aikana PK-35 Vantaa on voittanut seitsemän kertaa naisten SM-kultaa. Sanna Saarinen on ollut juhlimassa niitä kaikkia.

– Ei ole hirveän huonosti mennyt, Saarinen myhäilee. Mutta Saarisen tyrmistys oli melkoinen, kun hän tammikuussa 2019 vastasi puhelimeen ja sai kuulla, että seura oli ”oikeudellisten ja taloudellisten syiden vuoksi” jäänyt ilman liigalisenssiä.

– Aivan erilaiseen kauteen olin valmistautunut, muistelee tulevan lauantain kotipelissä Jyväskylän Pallokerhoa vastaan kymmenennen liigakautensa starttaava 28-vuotias Saarinen.

Naisten liigan kaikkien aikojen maalintekijätilastossa viidettä sijaa 77 osumalla pitävälle Saariselle olisi tietysti ollut vuosi sitten liigaseuroissa ottajia.

– Meiltä lähti pelaajia. Mutta minulle PK-35 Vantaa merkitsee paljon, ja minulla on aina ollut hyvä olla täällä loistavissa olosuhteissa. En edes harkinnut seuranvaihtoa.

PK-35 Vantaa voitti viime kaudella naisten Ykkösen hävittyään vain yhden ottelun ja nousi takaisin pääsarjaan, joka on nyt saanut nimekseen Kansallinen liiga. Kovia otteluita vantaalaiset oikeastaan saivat vain Mestarien liigan karsinnoissa, joihin joukkue sentään sai luvan osallistua.

– Joukkueena menimme viime kaudellakin varmasti eteenpäin, Saarinen uskoo.

Sanna Saarinen on päässyt seitsemän kertaa juhlimaan Pk-35 Vantaan kultaa. Hän uskoo parhaiden vuosiensa jalkaplloilijana olevan vielä edessä. - Eihän tässä olisi järkeä, jos ei luottaisi edelleen kehittyvänsä. Matti Hannula

K-35 Vantaan kokoonpano on sitten tuoreimman mestaruuskauden uusiutunut melkoisesti. Pelaajista moni debytoi nyt liigatasolla.

– Nuoret ovat monipuolisia ja kypsiä, Saarinen arvioi.

– He ovat treenanneet hyvin ja suoriutuivat hienosti peleissä talvella ennen koronaa.

Koronaepidemian myötä PK-35 Vantaan naisilla olikin jo toinen peräkkäinen erikoinen kevät.

– Olihan se outoa, kun ei voinut tavata joukkuetovereita. Mutta hienosti olemme onnistuneet palaamaan arkeen, kapteeni näkee.

Kansallisessa liigassa pelataan 10 joukkueen kaksinkertainen sarja. Koska sarja-avaus siirtyi kaksi ja puoli kuukautta eteenpäin alkuperäisestä, ei tällä kaudella pelata lainkaan jatkosarjoja.

Kymmenestä joukkueesta peräti puolet on pääkaupunkiseudulta, ja näistä viidestä PK-35 Vantaan lisäksi myös hallitseva mestari HJK, espoolainen Honka ja Tikkurilan Palloseura voidaan luokitella mitalisuosikeiksi. Vain helsinkiläinen PK-35, joka nousi liigaan karsinnan kautta, sijoittunee pääkaupunkilaisista alempaan kastiin.

– Toivotaan, että tuo ennustus osuu ainakin meidän kohdallamme oikeaan. Erikoisen kevään jäljiltä on vaikea arvioida voimasuhteita.

PK-35 Vantaa avaa siis kautensa kotipelillä, TiPS matkustaa lauantaina Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Vantaan derbyt pelataan 10. heinäkuuta Myyrmäessä ja 26. syyskuuta Tikkurilassa.

– Tosi hieno juttu, että Vantaalta on kaksi joukkuetta liigassa. Paikalliskamppailut ovat aina kauden makeimpia pelejä, hehkuttaa Saarinen, joka uskoo parhaiden vuotensa jalkapalloilijana olevan vielä edessä.

– Eihän tässä olisi järkeä, jos ei luottaisi edelleen kehittyvänsä, 17 naisten maaotteluakin pelannut Saarinen toteaa.

Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 13.6. klo 14 Kansallisen liigan avauskierroksen ottelu PK-35 Vantaa–JyPK.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut