Avi ohjeisti: nuorisopalveluissa pitää olla jäljitettävissä tartuntaketjut, Vantaa ei taivu pyyntöön – "Ohje on tehty koronakiireessä"

Tikkurilassa monitoimitila Liidon toiminta on kesällä keskitetty Kirjastopuistoon. Vantaan kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrandin mukaan nuorilta ei kerätä nimirekisteriä, vaikka Avi niin alunperin ohjeisti. Arkistokuva. Marika Lumme/Arkisto
Marika Lumme

Marika Lumme

Aluehallintovirasto (Avi) on ohjeistanut nuorisopalveluita kesän toiminnan järjestämiseen liittyen. Ohjeissa todetaan, että nuorisopalveluissa pitää olla jäljitettävissä tartuntaketjut, mikäli toimintaan osallistuneella nuorella on todettu koronavirustartunta.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi asiasta tiistaina iltapäivällä pitämässään koronainfossa. Viljasen mukaan ohjeistus tarkoittaisi käytännössä sitä, että nuorisopalveluissa pitäisi kerätä nimilistat toimintaan osallistuneista henkilöistä ja säilyttää näitä.

– Tällainen ohjeistus on tullut ainoastaan nuorisopalveluille, Viljanen sanoi.

Vantaan kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand sanoo ohjeen noudattamisen oleva hankalaa. Vastaan tulevat tietosuoja-asetukset ja nuorten rekisteröintiin pitäisi hankkia huoltajan lupa.

– Nuorisopalvelujen toiminta on sellaista, että sinne täytyy nuorten voida tulla ja mennä ilman, että joka kerta kysellään nimiä listaan, Åstrand sanoo.

– Eilen selvitimme asiaa Avin kanssa ja kävi ilmi, että ohje on tehty koronakiireessä, eikä sen käytännön toteutusta ole mietitty loppuun asti, hän jatkaa.

Åstrandin mukaan kaupunki sopi Avin kanssa yhteistyössä, että Vantaa ei kerää tietoja nuorisopalvelujen osallistujista.

Oikaisu: Aluehallintoviraston koronaan liittyvä ohjauskirje nuorisopalveluille on harkiten tehty

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut