Rajakylän neuvola halutaan siirtää pysyvästi Hakunilaan – Poliitikot palauttivat asian uuteen valmisteluun

Viime vuonna Rajakylän neuvolan asiakasmäärä oli 98 synnyttäjää ja 798 alle kouluikäistä lasta. Leena Koivisto
Marjo Rämö

Marjo Rämö

Rajakylän neuvolan tulevaisuus on edelleen avoinna. Maanantaina kokoontunut sosiaali- ja terveyslautakunta päätti äänestyksen jälkeen palauttaa asian valmisteluun. Lautakunta haluaa selvityksen siitä, miten ennaltaehkäisevät terveyspalvelut alueella järjestetään.

Terveyspalveluiden johtaja Piia Vuorela esitti lautakunnan kokouksessa, että Rajakylän neuvola olisi lakkautettu ja sen toiminnot olisi siirretty pysyvästi osaksi Hakunilan neuvolaa 10. elokuuta alkaen.

Rajakylän neuvola on jo nyt toiminut Hakunilassa kesäisin sekä koronakevään aikana.

Neuvolan lakkauttamista terveyspalvelujen johtaja perusteli sillä, että neuvola on pienen henkilöstömääränsä (3,5 terveydenhoitajan työpanos) vuoksi haavoittuva. Pieni yksikkö lisää myös henkilöstön työkuormitusta ja palveluja pystytään tarjoamaan suppeasti. Myös aluehallintovirasto on ottanut kantaa asiaan viime vuonna tekemässään tarkastuksessa.

Viime vuonna Rajakylän neuvolan asiakasmäärä oli 98 synnyttäjää ja 798 alle kouluikäistä lasta.

Samassa rakennuksessa toimiva Rajakylän koulu tarvitsee lisätiloja oppilasmäärän kasvun vuoksi. Neuvolan lakkauttaminen toisi helpotusta koulun tilapaineeseen.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut