Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loppuiko tietty rohto lähiapteekista? Uusi verkkopalvelu etsii lähimmän apteekin josta sitä on saatavilla

Apteekkariliitto on julkaissut uuden verkkopalvelun, jonka avulla asiakas voi hakea lähimmän apteekin, jossa tarvittavaa lääkettä on juuri sillä hetkellä saatavilla.

Lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat lisääntyneet viime vuosina. Lääkkeen loppuessa lähiapteekin varastosta asiakkaan on usein ollut vaikea löytää apteekkia, jonka hyllyllä lääkettä on vielä jäljellä.

– Saatavuushäiriöistä tiedottamiseen on kehitetty useitakin palveluita, jotka eivät kuitenkaan tarjoa asiakkaalle tietoa apteekkien varastotilanteesta, kertoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler tiedotteessa.

Apteekkariliitto on julkaissut uuden Lääkehaun apteekki.fi -sivustolla. Lääkehaun avulla voi tuotekohtaisesti selvittää lähin apteekki, jossa tarvittavaa lääkettä on varastossa.

Hakua voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tiedot haetaan lääkevalmisteen nimellä.

Lähimmän apteekin tai verkkoapteekin lisäksi Lääkehaku löytää samalla myös apteekin yhteystiedot.

– Asiakkaan kannattaa varmuuden vuoksi aina soittaa apteekkiin ja varata tarvitsemansa lääke, ennen kuin lähtee sitä noutamaan, Sandler kehottaa.

Lääkehaussa on saatavuustietojen lisäksi myös lääkkeiden hinta- ja Kela-korvattavuustietoja.

Koronapandemiasta ja lisääntyneistä saatavuushäiriöistä huolimatta lääkkeiden saatavuus suomalaisissa apteekeissa on edelleen erinomaisella tasolla, Apteekkariliitto tiedottaa.

Valtaosa eli 98 prosenttia resepteistä toimitetaan apteekeissa asiakkaalle heti. Puuttuvat lääkkeet toimitetaan noin yhden arkipäivän tilausajalla.

– Ajoittain yksittäiset lääkevalmisteet voivat olla loppumaisillaan koko maasta saatavuushäiriöiden takia, ja tällaisissa tilanteissa Lääkehaku auttaa asiakasta. Asiakkaan ei tarvitse soittaa apteekkeja läpi vaan saatavuustiedon voi hakea verkosta, Sandler kertoo.