Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Lukiopaikat on jaettu: Vantaalla lukioon pääsi 7,58 keskiarvolla

Korkeimmat arvosanat lukioiden yleislinjoille vaadittiin Sotungin, Tikkurilan ja Vaskivuoren lukioihin, joihin kaikkiin vaadittiin vähintään 8,25 keskiarvo.

Suomenkielisten lukioiden yleislinjan alin hyväksytty keskiarvo oli sama kuin viime vuonna, eli 7,58. Tällä keskiarvolla pääsi Lumon Lukion yleislinjalle.

Kaikki alimpaan keskiarvorajaan yltäneet hakijat eivät välttämättä tulleet valituiksi hakemaansa lukioon, sillä samalla keskiarvolla hakeneita voi olla useampia.

Tällöin huomioon on otettu lukuaineiden keskiarvon lisäksi hakutoivejärjestys ja sen jälkeen kaikkien aineiden keskiarvo.

Vantaan suomen- ja ruotsinkielisiin lukioihin valittiin yhteensä 1 241 nuorta.

Tyttöjä lukioon valituista on 58 prosenttia ja poikia 42 prosenttia.

Ammattiopisto Variaan valittiin yhteensä 848 opiskelijaa.

Valituista tyttöjä on 33 prosenttia ja poikia 67 prosenttia.

Eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (122), logistiikan perustutkintoon (88) ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon (83).

Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli lentokonealan perustutkintoon, josta paikan sai yhteensä 25 opiskelijaa.

Valinnoista lähetetään tieto sähköpostilla niille valituksi tulleille hakijoille, jotka ovat hakulomakkeessa antaneet luvan sähköiseen asiointiin.

Muille opiskelijaksi valituille tiedot lähtevät kirjeitse.

Oppilaitosten kotisivuilla julkaistaan niiden opiskelijoiksi valittujen nimet, jotka ovat antaneet suostumuksensa nimensä julkaisemiseen.

Opiskelupaikka on varmistettava 25. keäskuuta klo 15 mennessä.

Ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret voivat hakea kesän aikana valmistaviin koulutuksiin, joihin haku on käynnissä ja päättyy 21.7. klo 15.

Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille tänä keväänä peruskoulunsa päättäneille taataan jatkopaikka.