Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus purkaa koronarajoituksia lisää: Yleisötilaisuuksiin enemmän väkeä, kulkurajoitukset ja karanteenit poistuvat kuuden maan kohdalta

Koronarajoituksia puretaan osin lähimatkailussa ja heinäkuusta alkaen sallitaan tietyin edellytyksin yli 500 hengen yleisötilaisuudet ulkona.

Hallitus tiedotti torstaina sisärajavalvonnan osittaisesta jatkamisesta sekä ulkorajaliikenteen rajoittamisesta edelleen heinäkuun puoliväliin asti.

Kulku on jälleen vapaata ensi maanantaista eli 15. kesäkuuta lähtien Suomen ja Norjan välisellä maarajalla sekä lautta- ja lentoliikenteessä Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Muiden Schengen-maiden välillä sisärajavalvonta kuitenkin jatkuu edelleen – ja se koskee siten myös Suomen ja Ruotsin välistä liikennettä.

Hallituksen mukaan tavoitteena on mahdollistaa rajoitukseton matkustaminen Ruotsista Suomeen niin nopeasti kuin tautitilanne sen sallii. Tilannetta tarkastellaan jatkuvasti.

Omaehtoista karanteenia hallitus suosittelee kaikille Suomeen saapuville, jotka tulevat maista, joihin kohdistuu edelleen sisä- tai ulkorajavalvonta. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Ruotsi, Saksa ja Venäjä.

Karanteenia ei tarvita, jos henkilö saapuu Virosta, Latviasta, Liettuasta, Norjasta, Tanskasta tai Islannista.

Omaehtoisessa karanteenissa voi liikkua työpaikan ja asuinpaikan välillä. Myös muu välttämätön liikkuminen on mahdollista.

Rajatuissa ulkotilaisuuksissa yleisöä saa edelleen olla enintään 500 henkilöä heinäkuun loppuun asti, hallitus toteaa.

Heinäkuun alusta lähtien tuon yleisömäärän saa kuitenkin ylittää jos käytössä on useita katsomolohkoja tai rajattavissa olevia alueita.

Hallitus linjaa, että jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvaetäisyydet. Lohkojen välillä on oltava selkeä suojavyöhyke ja lisäksi jokaiselle lohkolle on oltava omat kulkureitit ja palvelut ja henkilökunta. Palvelut tarkoittavat esimerkiksi tarjoilua ja saniteettitiloja.