Tikkurilassa nähdään alkavalla viikolla peräkkäisinä päivinä kotimaista huippujalkapalloa – TiPS-miehillä vastassa TPS Suomen cupin ottelussa, naisilla liigaottelussa FC-Honka

TiPS-kapteenit Roosa Ariyo ja Teemu Pyhämäki uskovat joukkueidensa yltävän tällä kaudella vielä viimekautisia sijoituksiakin korkeammalle. Arkisto/Matti Hannula

Matti Hannula

Miesten Suomen cupin neljännesvälierät oli alun perin määrä pelata 14. maaliskuuta, mutta pari päivää aiemmin valtioneuvosto ohjeisti aluehallintovirastoja määräämään koronaviruksen vuoksi tiukat kokoontumisrajoitukset. Nyt TiPS vihdoin pääsee turkulaisen liiganousijan kimppuun.

– Mielenkiintoiset fiilikset. Eihän meillä ole kuin voitettavaa, sanoo TiPSin kapteeni Teemu Pyhämäki, 29.

TiPS pääsee pelaamaan jo nyt lauantaina kotikentällään cup-ottelun kenraaliharjoituksen, kun Puistolan Urheilijat on vastassa Kolmosen sarja-avauksessa. Viime kaudella TiPS jäi lohkossaan kakkoseksi. Lohkovoittaja PK-35 nousi sarjaporrasta ylöspäin.

Koska korona kutisti nyt sarjakaudesta puolitoista kuukautta, muokattiin Kolmosen eteläiset kolme 12 joukkueen lohkoa kahdeksi 18 joukkueen lohkoksi. Lohkoissa pelataan vain yksinkertainen sarja. TiPSin kanssa samassa lohkossa ovat myös muut vantaalaiset: Koivukylän Palloseura ja Vantaan Jalkapalloseura. Lohkovoittajakaan ei nouse nyt suoraan, vaan pääsee karsimaan noususta.

TiPSin joukkue pysyi hyvin kasassa talven yli.

Aleksi Ristola ja Arsen Ceni tekevät taas paljon maaleja, mutta joukkueena mennään, topparin tontilla pelaava Pyhämäki kiteyttää suunnitelmat.

– Hajontaa varmaankin tulee aiempaa enemmän sarjan kärjen ja häntäpään välillä, ensimmäiset pelinsä TiPS:n miesten edustusjoukkueessa jo B-juniori-ikäisenä pelannut Pyhämäki arvelee.

– Lohkopelejä tulee viisi vähemmän kuin oli tarkoitus. Mutta ihan sama. Tavoitteemme on joka tapauksessa voittaa kaikki pelit ja nousta Kakkoseen.

Se Pyhämäkeä harmittaa, että TiPS pelaa molemmat Vantaan derbyt vieraskentällä, Havukoskella 11. heinäkuuta ja Myyrmäessä 3. lokakuuta.

TiPS-naisten liigakausi käynnistyy tänä lauantaina Maarianhaminassa Åland Unitedia vastaan. Keskiviikkona Tikkurilaan tulee viime kauden hopeajoukkue FC Honka Espoosta. TiPS oli viime kaudella alkusarjan jälkeen kolmantena, mutta loppusarjassa Åland United kiilasi ohi.

Mitenkähän olisi käynyt, ellei kuusi maalia tehnyt Roosa Ariyo, 26, olisi lähtenyt elokuussa Yhdysvaltoihin jatkamaan opintojaan?

– Turha spekuloida, sanoo Ariyo, hyökkäyksen kärki, joka kantaa nyt ensimmäistä kauttaan TiPSissä kapteenin nauhaa.

– Hyvältä tuntuu. Olen joukkueen vanhin. Koska joukkue on nuori, on hyvä, että kapteeni on vähän kokeneempi.

Lähes kaikkien TiPSin pelaajien syntymävuosi alkaa kakkosella. Ariyo oli itse samankaltaisessa tilanteessa pelatessaan FC Hongassa liigaa 2011–2014.

– Mutta siellä oli silloin monta vielä vanhempaa pelaaja kuin minä nyt, hän muistelee.

– Meidän nuoret pelaajamme ovat todella lahjakkaita. Heillä on hieno tulevaisuus edessään, Ariyo uskoo. Ruotsissa Jitexissä 2015 pelatessaan hän suoritti kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon. USA:ssa maisterintutkinto jäi hieman vaiheeseen.

– Nyt pidän opinnoissa välivuoden. En lähde kesken kauden mihinkään, Ariyo lupaa.

TiPSin joukkue ei ole viime vuodesta juurikaan muuttunut, ja taitavat nuoret ovat vuoden vanhempia ja kokeneempia. Vastuuvalmentaja vaihtui, kun kokenut Pauliina Miettinen korvasi Petteri Kaijasillan.

– Erittäin vaativa ja kunnianhimoinen, saa pelaajat ylittämään itsensä jokaisessa treenissä, Ariyo kehuu ”Padea”.

– Minulla on kova luotto joukkueeseen. Mitaleista vähintäänkin taistelemme, ja tavoitteena on mestaruus, 174-senttinen AC Kirkkonummen kasvatti julistaa.

– Henkilökohtaisetkin tavoitteeni ovat korkealla. Mutta en ota niistä paineita.

Kansallisessa liigassa pelataan vain kymmenen joukkueen kaksinkertainen sarja.

– Ei loppusarjoja mielestäni tarvitakaan. Erot tulevat kyllä esiin, Ariyo tuumii.

– Nytkin pelataan marraskuulle asti. Se riittää.

Tikkurilan urheilupuistossa lauantaina 13.6. klo 14 miesten Kolmosen avausottelu TiPS-PuiU, tiistaina 16.6. klo 18 miesten Suomen cupin ottelu TiPS-TPS ja keskiviikkona 17.6. klo 19 Kansallisen liigan ottelu TiPS - FC Honka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti
 2. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 3. Vastine: Avoimen päivätoiminnan määräraha joudutaan ohjaamaan lakisääteisiin palveluihin
 4. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 5. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 6. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 7. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 8. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 9. Oikeustieteelliseen valitut saavat nukkua yönsä rauhassa: Pääsykoevirhe ei vie kenenkään opiskelupaikkaa, sisään otetaan lisää väkeä
 10. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 11. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 12. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 13. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 14. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 15. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 2. Vantaa on Suomen muuttotilaston ykkönen – Rohmuaa asukkaita muista kunnista
 3. Tikkurilan aseman lipunmyynti ei auennut enää
 4. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 5. Asukasyhdistyksen aktiivisuus siivitti – Vantaan ensimmäinen pumptrack-rata rakennetaan Ilolan eteläpuolelle Koivukylänväylän reunaan
 6. Poliisia paenneen nuoren rattijuopon auto pyöri karkumatkalla kahdesti ympäri Pakkalassa ja Ylästössä
 7. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 8. Jokiniemestä löytyi tällä viikolla suuri määrä tuhansia vuosia vanhoja esineitä – "Löydöt ovat poikkeuksellisen kookkaita"
 9. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 10. Ilari, 29, tarttui vihdoin Sinuheen ja kertoi lukemisen edistymisestä Vantaalla tapahtuu -infotaululla – nyt luku-urakasta tietää moni muukin
 11. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 12. Hyväntekeväisyyspyöräilyssä ensi kertaa mukana Vantaan joukkue – ryhmäpyöräilyn harjoittelu jäi vähäksi
 13. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 14. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 15. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.