Tikkurilassa nähdään alkavalla viikolla peräkkäisinä päivinä kotimaista huippujalkapalloa – TiPS-miehillä vastassa TPS Suomen cupin ottelussa, naisilla liigaottelussa FC-Honka

TiPS-kapteenit Roosa Ariyo ja Teemu Pyhämäki uskovat joukkueidensa yltävän tällä kaudella vielä viimekautisia sijoituksiakin korkeammalle. Arkisto/Matti Hannula

Matti Hannula

Miesten Suomen cupin neljännesvälierät oli alun perin määrä pelata 14. maaliskuuta, mutta pari päivää aiemmin valtioneuvosto ohjeisti aluehallintovirastoja määräämään koronaviruksen vuoksi tiukat kokoontumisrajoitukset. Nyt TiPS vihdoin pääsee turkulaisen liiganousijan kimppuun.

– Mielenkiintoiset fiilikset. Eihän meillä ole kuin voitettavaa, sanoo TiPSin kapteeni Teemu Pyhämäki, 29.

TiPS pääsee pelaamaan jo nyt lauantaina kotikentällään cup-ottelun kenraaliharjoituksen, kun Puistolan Urheilijat on vastassa Kolmosen sarja-avauksessa. Viime kaudella TiPS jäi lohkossaan kakkoseksi. Lohkovoittaja PK-35 nousi sarjaporrasta ylöspäin.

Koska korona kutisti nyt sarjakaudesta puolitoista kuukautta, muokattiin Kolmosen eteläiset kolme 12 joukkueen lohkoa kahdeksi 18 joukkueen lohkoksi. Lohkoissa pelataan vain yksinkertainen sarja. TiPSin kanssa samassa lohkossa ovat myös muut vantaalaiset: Koivukylän Palloseura ja Vantaan Jalkapalloseura. Lohkovoittajakaan ei nouse nyt suoraan, vaan pääsee karsimaan noususta.

TiPSin joukkue pysyi hyvin kasassa talven yli.

Aleksi Ristola ja Arsen Ceni tekevät taas paljon maaleja, mutta joukkueena mennään, topparin tontilla pelaava Pyhämäki kiteyttää suunnitelmat.

– Hajontaa varmaankin tulee aiempaa enemmän sarjan kärjen ja häntäpään välillä, ensimmäiset pelinsä TiPS:n miesten edustusjoukkueessa jo B-juniori-ikäisenä pelannut Pyhämäki arvelee.

– Lohkopelejä tulee viisi vähemmän kuin oli tarkoitus. Mutta ihan sama. Tavoitteemme on joka tapauksessa voittaa kaikki pelit ja nousta Kakkoseen.

Se Pyhämäkeä harmittaa, että TiPS pelaa molemmat Vantaan derbyt vieraskentällä, Havukoskella 11. heinäkuuta ja Myyrmäessä 3. lokakuuta.

TiPS-naisten liigakausi käynnistyy tänä lauantaina Maarianhaminassa Åland Unitedia vastaan. Keskiviikkona Tikkurilaan tulee viime kauden hopeajoukkue FC Honka Espoosta. TiPS oli viime kaudella alkusarjan jälkeen kolmantena, mutta loppusarjassa Åland United kiilasi ohi.

Mitenkähän olisi käynyt, ellei kuusi maalia tehnyt Roosa Ariyo, 26, olisi lähtenyt elokuussa Yhdysvaltoihin jatkamaan opintojaan?

– Turha spekuloida, sanoo Ariyo, hyökkäyksen kärki, joka kantaa nyt ensimmäistä kauttaan TiPSissä kapteenin nauhaa.

– Hyvältä tuntuu. Olen joukkueen vanhin. Koska joukkue on nuori, on hyvä, että kapteeni on vähän kokeneempi.

Lähes kaikkien TiPSin pelaajien syntymävuosi alkaa kakkosella. Ariyo oli itse samankaltaisessa tilanteessa pelatessaan FC Hongassa liigaa 2011–2014.

– Mutta siellä oli silloin monta vielä vanhempaa pelaaja kuin minä nyt, hän muistelee.

– Meidän nuoret pelaajamme ovat todella lahjakkaita. Heillä on hieno tulevaisuus edessään, Ariyo uskoo. Ruotsissa Jitexissä 2015 pelatessaan hän suoritti kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon. USA:ssa maisterintutkinto jäi hieman vaiheeseen.

– Nyt pidän opinnoissa välivuoden. En lähde kesken kauden mihinkään, Ariyo lupaa.

TiPSin joukkue ei ole viime vuodesta juurikaan muuttunut, ja taitavat nuoret ovat vuoden vanhempia ja kokeneempia. Vastuuvalmentaja vaihtui, kun kokenut Pauliina Miettinen korvasi Petteri Kaijasillan.

– Erittäin vaativa ja kunnianhimoinen, saa pelaajat ylittämään itsensä jokaisessa treenissä, Ariyo kehuu ”Padea”.

– Minulla on kova luotto joukkueeseen. Mitaleista vähintäänkin taistelemme, ja tavoitteena on mestaruus, 174-senttinen AC Kirkkonummen kasvatti julistaa.

– Henkilökohtaisetkin tavoitteeni ovat korkealla. Mutta en ota niistä paineita.

Kansallisessa liigassa pelataan vain kymmenen joukkueen kaksinkertainen sarja.

– Ei loppusarjoja mielestäni tarvitakaan. Erot tulevat kyllä esiin, Ariyo tuumii.

– Nytkin pelataan marraskuulle asti. Se riittää.

Tikkurilan urheilupuistossa lauantaina 13.6. klo 14 miesten Kolmosen avausottelu TiPS-PuiU, tiistaina 16.6. klo 18 miesten Suomen cupin ottelu TiPS-TPS ja keskiviikkona 17.6. klo 19 Kansallisen liigan ottelu TiPS - FC Honka.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut