Vantaalla on heinäkuussa avoinna neljä kirjastoa, joista saa maksutonta kesäpuuhaa – äänikirjan voi lainata mökiltä käsin

Tikkurilan kirjaston työntekijät Helena Perttilä ja Marjo Mannila sanovat, että kirjastosta voi lainata kesän aikana monenlaista muutakin puuhaa kuin kirjoja. Johanna Erjonsalo
Marika Lumme

Marika Lumme

Vantaalla kirjastot toimivat kesällä supistetusti, mutta erilaista puuhaa kesäksi on lainattavissa avoinna olevista kirjastoista.

Kirjastoista voi lainata esimerkiksi lautapelejä.

– Lisäksi lainattavana on ulkopelejä, kuten mölkky, minipetankki, kyykkä ja boccia, kertoo Vantaan kirjastopalvelujen johtaja Mikko Vainio.

Myös perinteiset kirjastoaineistot ovat kesällä suosittuja. Kirjojen lisäksi voi kotiin lainata lehtiä, elokuvia ja musiikkia. Myös konsolipelejä on lainattavissa. Ääni- ja e-kirjoja on mahdollisuus lainata vaikka mökiltä laiturin nokasta.

Kesälle suunnitellut tapahtumat on Vainion mukaan kirjastoissa peruttu pandemiasyistä.

Kirjastot järjestävät sen sijaan etätapahtumia verkossa myös kesällä.

Yksi suosittu etätapahtuma on ollut Soturikissat-kirjojen faneille suunnatut Soturikissat-livetapahtumat. Tapahtumia on pidetty Instagramissa ja niihin on osallistunut livenä noin sata kirjoista kiinnostunutta. Tapahtumissa on ollut muun muassa bingoa ja sarjakuvien tekoa. Tietoa kirjastojen etätapahtumista löytyy osoitteesta helmet.fi/etätapahtumat.

Kirjastot avasivat ovet laajemmin asiakkaille kesäkuun alusta. Kirjastoissa on ollut mahdollista selata aineistoa ja lainata.

Vainion mukaan rajoitusten purkaminen on sujunut hyvin.

– Ensimmäisenä maanantaina kävijöitä oli noin 50 prosenttia enemmän kuin normaalisti kesäkuun alkupäivinä. Kirjastoihin on kaivattu, Vainio sanoo.

Kirjastoissa lukusalit pysyvät edelleen kiinni. Myöskään esimerkiksi tabletteja ei lainata. Asiakastietokoneita ja -tulostimia voi käyttää rajoitetusti. Kirjastoissa ohjeistetaan pitämään turvavälejä ja pitämään huolta käsihygieniasta.

Henkilökunta voi tarvittaessa rajata myös kirjastojen tiloissa olevien asiakkaiden määrää.

Kesäkuun ajan muut kirjastot, paitsi remontin vuoksi kiinni oleva Länsimäen kirjasto ovat avoinna kesäaukioloajoin.

Vantaan kirjastoista heinäkuun ajan ovat avoinna Myyrmäen, Tikkurilan, Hakunilan ja Koivukylän kirjastot. Vainion mukaan näihin neljään kirjastoon siirretään kiinni olevista kirjastoista aineistoa, joka erityisesti kesän aikana kaupunkilaisia voi kiinnostaa.

Turvallisuussyistä myös Pointin, Pähkinärinteen ja Länsimäen kirjastojen omatoimiasiointi on toistaiseksi pois käytöstä.

Kirjastoauto lomailee heinäkuussa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut