Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Ano Turtiaisen "Pink Floyd" -twiitistä sittenkin tutkinta

Helsingin poliisi tiedottaa aloittavansa valtakunnansyyttäjän määräyksen mukaisesti esitutkinnan kansanedustaja Ano Turtiaisen (ps.) kohutusta twiitistä. Turtiainen julkaisi Twitterissä kesäkuun alussa kuvan, jossa George Floyd on maahan painettuna ja poliisin polvi painaa hänen kaulaansa. Kuvaa oli muokattu siten, että Floydin kasvot oli värjätty pinkiksi ja kuvan yhteydessä oli teksti "Pink Floyd". Floyd menehtyi tilanteessa, ja tapauksesta saivat alkunsa mellakat Minneapolisissa, Black Lives Matter -mielenilmaukset levisivät ympäri maailman, myös esimerkiksi Helsinkiin.

Helsingin poliisi tiedotti viime viikolla, ettei se aloittaisi esitutkintaa Turtiaisen 3. kesäkuuta tekemästä Twitter-julkaisusta, koska asiassa ei poliisin arvion mukaan ollut syytä epäillä rikosta. Valtakunnansyyttäjä on arvioinut asiaa toisin kuin poliisi ja toimittanut Helsingin poliisilaitokselle määräyksen aloittaa esitutkinta. Poliisi aloittaa asiassa esitutkinnan määräyksen mukaisesti, kerrotaan tiedotteessa.