Helsinki julkisti Senaatintorille tulevat ravintolat – mukana yksi todellinen klassikko jo vuosikymmenten takaa

Helsingin Senaatintorin jättiterassihanke etenee. Terassin on tarkoitus avautua viimeistään heinäkuun alussa ja toimijoiksi on valittu monipuolinen kattaus helsinkiläisiä ravintoloita: palvelujaan tulevat tarjoamaan Bites Burgers, Bricco Wine Bar, Bryggeri Helsinki, Bakery-Eatery Levain, Ravintola Loop, Muru & Pastis, Paisano, Bar Runar, Ravintola Sea Horse, Skiffer x Seksico Tacos, Sofia Helsinki, Ravintola Sunn, Dogs & Bubbles by Valkoinen Sali, Pizzeria Via Tribunali & Salakapakka by Son of a Punch, W30 ja Yes Yes Yes, kerrotaan tiedotteessa.

Valituista nuoremmista ravintoloista erottuu joukon ehdoton ikänestori eli Kapteeninkadun Ravintola Sea Horse, joka on nettisivujensa mukaan toiminut jo vuodesta 1934 asti. Muutaman vuoden takaisessa Helsingin klassikkoravintolaäänestyksessä Helsingin Uutisissa Sea Horse nappasi kolmannen sijan Eliten ja Kappelin jälkeen.

Senaatintorin ravintoloihin tulee tarjolle esimerkiksi aamiaisia, lounaita, pizzaa, silakkaa, tapaksia, fine diningia, premiumhodareita, cocktaileja sekä paikallisia pienpanimo-oluita.

Lue lisää: ”Ei tule holtitonta juottolaa” – Senaatintorin jättiterassia suunnitellaan nyt kiivaasti, tavoitteena saada pian auki

Lue myös: Ravintolayrittäjät rynnivät Senaatintorille – Hakemuksia tullut paljon: "Herättää valtavia toiveita"

Terassialueen visuaalinen ilme saa inspiraationsa urbaanista siirtolapuutarhasta mökkeineen ja palstoineen. Turvallisuus ja alueen kulttuurihistoriallinen arvo ovat tiedotteen mukaan olleet suunnittelun keskiössä. Suunnittelija Linda Bergroth on tehnyt torille tilallisen konseptin. Käytännön pohja suunnittelutyöhön piirtyi esiin Senaatintorin kiveyksen ruudukosta, niin sanotusta gridistä.

– Huomasimme, että Senaatintori muodostuu noin 3x3 metriä ruuduista. Tämä ruutukaava luo selkeän pohjan siirtolapuutarhamaiselle palstoitukselle – ja tietysti myös turvaväleille, kertoo Bergroth tiedotteessa.

Siirtolapuutarha-ideaan johdattivat myös Tuomaan markkinoilta tutut mökit, joita haluttiin hyödyntää tässäkin projektissa.

– Olemassa olevat pastellinsävyiset mökit on alun perinkin mietitty sopimaan juuri tämän kaupunginosan väritykseen, nyt ne vain puetaan vaihteeksi kesäasuun, jatkaa Bergroth, joka vastasi aikoinaan myös Tuomaan markkinoiden ilmeen uudistuksesta.

Palstoja rajaamaan tulee noin 200 viljelylaatikkoa, joihin istutetaan erilaisia yrttejä ja hyötykasveja. Kohopenkit muodostavat alueelle kulkuväylät ja ne ohjaavat turvallista asiakaskiertoa, kerrotaan tiedotteessa.

Senaatintorin kesäterassi

Asiakaspaikkoja tulee liki 500

16 ravintola-alan toimijaa

480 asiakaspaikkaa

16 vessaa

Avautuu viimeistään 1. heinäkuuta

Avoinna joka päivä elokuun loppuun asti kello 9–23 (anniskelu päättyy kello 22)

Koko terassialueen suunnittelu perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin

Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.

Alueelle tulee selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita, kulkusuunnat jne.

Alueella on käsienpesupisteitä (juokseva vesi)

Alueella on riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)

Alueella on tehostettu valvonta

Alueelle palkataan erikseen myös niin sanottu puutarhaisäntä/-emäntä, joka seuraa ohjeistusten noudattamista, esittelee ja hoitaa alueen istutuksia jne.

Lähde: Helsingin kaupunginkanslia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut