Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lauantaina on ehkä ihan himppusen viileämpää" – sääennuste povaa tosi kuumaa jussia

Juhannusta saadaan tänä kesänä viettää todella hyvässä säässä, sillä Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan laajalti koko Suomessa ja erityisesti eteläisemmässä Suomessa nautitaan helteistä, auringosta ja poutasäästä.

– Juhannusaattona perjantaina ylimmät lämpötilat eteläisemmässä Suomessa ovat ennusteen mukaan 25–29 astetta, näihin lukemiin päästään ennusteen mukaan ainakin lounaisessa Suomessa ja etelärannikolla. Lauantaina on ehkä ihan himppusen viileämpää, esimerkiksi Pirkanmaalla 25–27 astetta ja Kymenlaakson suunnalla 23–25 astetta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Sunnuntaiksi, jolloin on myös kesäpäivänseisaus, on ennustettu niin ikään hyvää säätä, mutta lämpötilojen ennustetaan jäävän 21–25 asteen tienoille. Vielä torstaiksi maan itäosaan, osittain Kymenlaaksoon ja Pohjois-Pohjanmaalle ennustetaan voimakkaiden ukkosten mahdollisuutta.

– Juhannukseksi voimakkaita ukkosia ei kuitenkaan ole luvassa, Tuovinen jatkaa.

Myös pohjoisemmassa Suomessa nautitaan aurinkoisesta juhannuksesta, lämpötilan ennustetaan olevan 15–22 astetta, aivan pohjoisimmassa Lapissa voi olla pilvistä ja lämpötila 10–15 astetta.

Metsäpalovaroitus on juhannusaattona voimassa liki koko Suomessa, Ilmatieteen laitoksen nettisivujen mukaan sunnuntaina metsäpalovaroitus on voimassa koko Suomessa.