Kulttuurikävelylle Kuninkaantietä pitkin – historiallisella väylällä oli suuri merkitys jo kärrypolkuna satoja vuosia sitten

Vantaa-Seuran järjestämä kulttuurikävely opastaa mukaan lähtijät keskiviikkona 24. kesäkuuta Kuninkaantien historiaan ja valottaa myös väylän merkitystä.

Seura tiivistää tiedotteessaan, että vuosisatoja sitten Kuninkaantie oli vain kärrypolku, mutta jo tuolloin tärkeä yhdysside valtakunnan osasta toiseen. Tien merkitys on ollut eteläisen Suomen kehitykselle suuri viime vuosisadalle saakka.

Helsingin pitäjän kirkonkylässä on edelleen mahdollista kulkea hetken matkaa tien alkuperäisellä reitillä.

Kävely alkaa Pyhän Laurin kirkon edustalta (Kirkkotie 45). Kierrokselle otetaan enintään 30 osallistujaa ja retken hinta on 10/5 euroa, Vantaa-Seuran jäsenet pääsevät mukaan maksutta.

Seuraavalla kulttuurikävelyllä keskiviikkona 1. heinäkuuta kuunnellaan historian havinaa hautausmaalla, sillä tuolloin opastus tutustuttaa Pyhän Laurin kirkon vanhaan osaan ja Vantaan historiaan hautausmaan muistomerkkien avulla. Hautakiviä paikalta löytyy yli 200 vuoden ajalta. Lähtöaika ja -paikka ovat samat kuin edellisellä kierroksella, samoin osallistumismaksut.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut