Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa muutti kulttuuripalkinnon ehtoja – ikärajoitus pois

Vantaa väljensi vuosittain jaettavan kulttuuripalkinnon myöntämisperiaatteita poistamalla kriteereistä määreen "nuori taiteilija". Nyt mahdollisuus palkinnon saamiseen on kaiken ikäisillä ansioituneilla taiteilijoilla.

Vuodesta 1976 jaettu palkinto uudistettiin toissa vuonna niin, että palkintoja alettiin jakaa kaksi. Uudistuksen jälkeen toinen on myönnetty kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi ja toinen nuorelle taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle. Ensi syksynä kulttuuripalkinnolla huomioidaan kaikenikäiset taiteilijat.

Vapaa-ajanlautakunta päätyi ohjeistuksen muutokseen kaksi viikkoa sitten, koska "Vantaalla on useita ansioituneita taiteilijoita, jotka eivät täytä nuoren taiteilijan ikäkriteeriä".

Viime vuonna kulttuuritekopalkinnon sai Tempo-orkesterin perustaja Jarmo Ahvenainen ja nuoren taiteilijan palkinnon Vantaan katutaidekulttuuria sekä omin teoksin että maalausprojektien oraganisoijana edistänyt Jesse Pasanen.