Löytyykö suosikkiravintolasi seinältä suunnitelma koronatartuntojen ehkäisemiseksi? Nämä säännöt ravintoloita koskevat tästä päivästä lähtien

Ravintoloiden pitää puhdistaa ahkerasti asiakkaiden koskemia esineitä ja pintoja. Katja Juurikko / Arkisto

Minna Harmaala

Tänään on se päivä, kun buffetit ovat palanneet ravintoloihin ja sallittu asiakasmääräkin on noussut kolmeen neljäsosaan.

Ravintoloita koskee silti edelleen joukko erilaisia erityissääntöjä koronaviruksen leviämisen ehkäisyksi. Aluehallintovirastot ovat listanneet rajoituksia usein kysytyt kysymykset -sivullaan, joka on päivitetty viimeksi tänään maanantaina.

Tästä päivästä 12. heinäkuuta saakka ravintolat saavat olla asiakkaille avoinna kello 04 ja 02 välisenä aikana. Alkoholia saa anniskella aamuyhdeksästä yhteen yöllä. Noutoruokaa ja -juomaa saa myydä myös muina aikoina.

Kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka pöydän tai tason äärellä. Baaritiskikin käy.

Kaikki kalusteet, astiat, ruokailuvälineet ja muut asiakkaiden koskettaviksi tulevat pinnat ja esineet on pidettävä puhtaina niin, ettei viruksen leviämisvaaraa ole.

Ravintoloiden pitää myös osoittaa monella tapaa, että ne ottavat koronaviruksen vakavasti.

Jo ovella on ilmoitettava näkyvästi, että koronavirukseen viittaavasti oireileva ei saa tulla ravintolaan. Näkyvillä heti ravintolaan saavuttaessa pitää olla myös käsien pesu- tai desinfiointimahdollisuus.

Esillä heti ravintolaan saavuttaessa pitää olla myös tiivistelmä suunnitelmasta, jossa on kuvattu toimenpiteet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja ilmoitettu rajoitusten mukainen asiakaspaikkamäärä. Koko suunnitelma pitää antaa asiakkaan nähtäväksi, jos tämä sitä pyytää.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut