Yllätys huoltoasemalla: vesi ja ilma muuttuivat maksullisiksi

Autoilu: Neste Martinlaakson kauppias perustelee maksua laadulla.

Asiakas hämmästelee, että pissapojan täyttö ja renkaiden ilmanpaineen tarkistus maksavat Martinlaakson Nesteellä kaksi euroa. Lukijan kuva
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vesi pissapoikaan ja ilma renkaisiin ovat aina ilmaisia kylkiäisiä huoltoaseman asiakkaille. Niin ajatteli vantaalaismies, joka hiljattain poikkesi tarkistamaan rengaspaineita ostosten lomassa Martinlaakson Nesteellä.

Hän hämmästyi, koska huoltoasemalta oli poistettu ulkoseinässä sijaitsevat vesi- ja ilmapistoolit. Ne saa nykyisin kahden euron maksua vastaan kassalta.

Mies luuli ensin, että ilmapistoolista pitää maksa pantti. Kassalla hän tajusi kuitenkin, että kyse onkin maksusta. Hän pitää sitä omituisena.

– Kaksi euroa ei ole minulle suuri summa, mutta periä nyt maksavalta asiakkaalta erillinen maksu moisesta, on naurettavinta mitä olen liiketoiminnassa koskaan nähnyt, mies puuskahtaa.

Neste K Martinlaakson kauppias Sini Väänänen perustelee maksua laadulla. Hän kertoo, että ilma- ja vesipistoolit on uusittu uusimman teknologian mukaisiksi toukokuun alkupuolella.

– Ilmanpainemittari on digitaalinen huippulaite, joka mittaa ilmanpaineen 0,01 barin tarkkuudella. Uusimmat autot ovat tarkkoja renkaiden ilmanpaineesta ja varoitusvalo ilmoittaa heti, jos paine on väärä.

Uuden vesipistoolin käyttö on puolestaan helppoa ja siistiä.

Hyvästä laadusta voi Väänäsen mukaan hieman maksaakin ja hän on saanut laitteista positiivista palautetta.

– Negatiivisia palautteita on tullut vain kaksi.

Maksun periminen huoltoaseman lisäpalveluista ei ole aivan poikkeuksellista. Esimerkiksi Eläintarhan Nesteellä Helsingissä pelkkä ilmanpaineen tarkistus maksaa yhden euron, jos sen yhteydessä ei tankkaa tai tee muita ostoksia.

– Maksu on ilkivallan takia ylläpitoon ja huoltoon, kertoo vuoropäällikkö Sina Linnanen.

Vesipistoolit ovat vapaassa käytössä.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut