Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulentekopaikoillakaan ei saa viritellä tulta metsäpalovaroituksen aikana – Uudellamaalla metsäpalon vaara on nyt kuivuuden takia ilmeinen

Tulta ei saa ruveta virittelemään retkeilykohteissakaan metsäpalovaroituksen aikana – ei edes valmiilla tulentekopaikoilla.

Metsähallitus muistuttaa, että metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on kielletty, ja se tarkoittaa, että se on kielletty myös retkeilykohteissa.

Esimerkiksi Uudellamaalla on nyt voimassa metsäpalovaroitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Metsäpalovaroituksen aikana myöskään risukeittimien käyttö ei ole sallittua niistä aiheutuvan kipinöintivaaran vuoksi. Torjunnan saa myös kertakäyttögrilli, jonka käyttö ei ole luvallista ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana. Lisäksi se kuormittaa ympäristöä.

Tulta ei siis saa tehdä metsäpalovaroituksen aikana edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla.

Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu niissä vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Mutta niissäkin tulenteko saatetaan kieltää paikkakohtaisesti.

Ota mukaan eväät, joita ei tarvitse lämmittää tulella tai käytä retkikeitintä, ohjeistaa Metsähallitus. Retkikeitintäkin tulee käyttää vain turvallisissa olosuhteissa palamattomalla alustalla.

Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta.

Retkeilijän on aina ennen maastoon lähtöä syytä tarkistaa varoitusten voimassa olo, Metsähallitus neuvoo. Ruohikko- tai metsäpalovaroitukset näkee Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Metsähallitus toivoo retkeilyn olevan vastuullista, mikä säästää luontoa ja pelastuslaitoksen voimavaroja.