Sinilevä kiusaa taas Kuusijärveä – levän massaesiintymästä seuraisi uintikielto

Kuusijärven lapsille rajatulla alueella on havaittu sinilevää ajoittain runsaastikin. Arkisto/Päivi Tuovinen

Uimavesi: Levätilanne on nyt tiheässä seurannassa.

Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kuusijärven uimarannalle rajatulla lasten uinti-alueella on havaittu sinilevää useampana kesäkuun päivänä. Kuun puolivälissä sinilevää oli hieman, tiistaiaamuna 23. kesäkuuta jo runsaasti, mutta tänään keskiviikkona taas vähemmän.

– Uimavedessä oli havaittavissa sinilevähiukkasia ja kapeita leväraitoja, kertoo rannalla käynyt terveydensuojelutarkastaja Seija Kiiski.

Sinilevän määrä voi vaihdella nopeasti jopa päivän aikana olosuhteista, kuten tuulesta riippuen. Sen kasvu kiihtyy lämpimällä säällä.

Rannalla on tiedotettu mahdollisesta sinilevästä jo alkukesällä, sillä Kuusijärvellä on ollut sinilevää aiempinakin vuosina.

– Uimakaudella ei kuitenkaan koskaan ole tarvinnut tilapäisesti kieltää uimista Kuusijärvessä, Kiiski sanoo.

Mutta jos levätilanne huononee, sekin on mahdollista. Uintikielto vaatii jo sinilevän massaesiintymää.

Vantaan ympäristökeskus seuraa levätilannetta nyt tiheämmin kuin normaalisti, jolloin seurantaa tehdään kerran viikossa. Joka toinen viikko otetaan uimavesinäytteet ja toisella viikolla tarkistetaan levätilanne valtakunnallista leväseurantaa varten.

Kiiski kertoo, että ensi viikolla otetaan uudet vesinäytteet. Aiemmissa tutkimuksissa Vantaan kaikkien uimapaikkojen uimavedenlaatu on ollut hyvää, myös Vetokannaksella, jonka pohjoisrannalla oli käytetty hevosia.

Sinilevä voi aiheuttaa muun muassa ihoärsytystä, silmien kirvelyä ja lihaskipuja. Erityisesti lasten pitää välttää uimista tai kahlaamista vedessä, jossa näkyy sinilevää, sillä he voivat saada vettä suuhunsa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut