Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leonardo da Vilhun veistospuisto Sotungissa aukeaa viikoksi

Jos mielii nähdä läheltä Leonardo da Vilhun eli taiteilija Risto Vilhusen veistospuiston aarteita, on toimittava nopeasti. Vilhusen veistospuisto aukeaa Sotungissa lauantaina 4. heinäkuuta ja on avoinna vain noin viikon eli sunnuntaihin 12. heinäkuuta asti.

Tämän kesän uusissa teoksissa on ilmaa siipien alla, kun näyttelyn nimi on Lentoon! sanoi Leonardo da Vilhu. Vieraileva taiteilija on Pekka Jylhä.

Vilhusen taiteeseen voi tänä kesänä tutustua lisäksi kotimaanmatkoilla, sillä hänen teoksiaan on esillä muun muassa Aseman Taidelaiturilla Punkaharjulla 31. elokuuta asti.

Myös Vilhuseen taidekeräilijänä pääsee tutustumaan, kun Kuopiossa Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa Riisassa on avoinna Jumalainen valo -näyttely ensi helmikuun lopulle asti. Näyttelyssä on esillä noin viidennes Vilhusen lahjoituksesta, jonka hän teki Suomen ortodoksisen kirk­ko­museon säätiölle 2018.

Vilhusen kokokelma käsittää yhteensä 1 200 ikonia ja kristillistä esinettä.

Kesäkuun alussa Vilhunen sai Pyhän Karitsan Ritarikunnan 1. luokan Ritarimerkin. Sen myönsi Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo.

Leonardo da Vilhun (Sepänrinne 2) veistospuisto on avoinna 4.–12.7. joka päivä kello 14–18. Sisäänpääsymaksu on aikuisilta 10 euroa. Alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.